swix hf banneri

Falla ja Kläbo kestivät suosikin asemansa, Seefeldin hiihdot alkoivat norjalaistahtiin

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Norjalaishiihtäjät kahmivat ensimmäiset kultamitalit Seefeldin MM-hiihdoissa. Maiken Caspersen Falla puolusti menestyksekkäästi Lahden kahden vuoden takaista maailmanmestaruuttaan naisten sprintissä, ja Johannes Hösflot Kläbo kuorrutti sprintin olympiavoittonsa maailmanmestaruudella.

Maailmanmestaruus on 22-vuotiaan Kläbon ensimmäinen. Kaksi vuotta sitten hän oli Lahdessa jo yksi suosikeista, mutta päätyi tuolloin pronssille.

– Finaali täällä oli erikoinen, sillä kukaan ei halunnut ensimmäisenä pitkään laskuun, Kläbo ihmetteli kuuden hiihtäjän finaalia, jossa vauhti tyssäsi mäen päällä kokonaan.

Hopeaa hiihtänyt Italian Federico Pellegrino myönsi, että Lahden mestaruuden puolustaminen toi lisäpainetta. Yksikään mieshiihtäjä ei ole pystynyt voittamaan kahta peräkkäistä sprintin maailmanmestaruutta. Sprintti on kuulunut MM-kisaohjelmaan Lahden 2001 kisoista lähtien.

Podiumsprintti210219vt09ModKuva: Thibaut/NordicFocus

Naisten sprintissä Falla nosti sprintin MM-mitaliensa määrän neljään, sillä 2013 ja 2015 hän oli pronssilla. Seefeldissä kulta tuli ylivoimaisella finaalihiihdolla.

– Kaikki tuntui hyvältä koko päivän, Falla sanoi.

Norjalaisnaiset ovat voittaneet MM-sprintin joka kerta vuodesta 2011 lähtien. Ennen Fallaa lajin hallitsija oli Marit Björgen kolmella peräkkäisellä voitolla.

Ruotsin Stina Nilsson iloitsi hopeastaan kuin voitosta, sillä hänen pääsemisensä Seefeldiin varmistui viime hetkellä. Olympiavoittaja Nilsson loukkasi tammikuussa reitensä Otepään maailmancupissa.

Torstain pronssimitalistit, Norjan Mari Eide, 29, ja Venäjän Gleb Retivih, 27, avasivat kumpikin mitalitilinsä aikuisten arvokisoissa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri