swix hf banneri

Suomi ampumahiihdon EM-kisojen pariviestin kahdeksanneksi

Venla Lehtonen ja Jaakko Ranta olivat hyvässä vauhdissa sekapariviestissä. Kuva: SAhL/Anderi Ivanov

Venla Lehtonen ja Jaakko Ranta olivat hyvässä vauhdissa sekapariviestissä. Kuva: SAhL/Anderi Ivanov

Ampumahiihdon EM-kilpailut jatkuivat torstaina Valko-Venäjän Minskissä pari- ja sekaviestillä. Suomi sijoittui pariviestissä kahdeksanneksi ja sekaviestissä sijalle 13.

Kaksikko Venla Lehtonen/Jaakko Ranta käytti yhteensä 11 varapatruunaa ja jäi kilpailun voittaneesta Venäjästä reilun minuutin.

- Olen kokonaisuutena tyytyväinen meidän suoritukseen ja sijoitukseen. Jäi vielä parannettavaa, mutta oltiin silti noin hyvällä sijalla, vaikka ei ollut lähellekään täydellinen suoritus. Se antaa uskoa ja motivaatiota. Olin aika hermona ennen kisaa, kun nyt on ollut vähän pidempi kisatauko, että miten se taas lähtee kulkemaan, Lehtonen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Kaisa Mäkäräinen ja Olli Hiidensalo sijoittuivat Östersundin maailmancup-kauden avauksessa pariviestissä vuonna 2015 kuudenneksi. Sen jälkeen sijoitukset kymppisakkiin ovat saaneet odottaa suomalaisia. Myös Ranta oli syystäkin kahdeksanteen sijaan tyytyväinen.

- Kisa lähti hyvin käyntiin. Venla toi kärjen takana ensimmäiseen vaihtoon, ja itse pystyin eron pitämään suurin piirtein samana. Venla veti huikean tokan osuuden, ei tainnut keulaan tulla eroa kuin ihan pari sekuntia. Kaikki oli siinä vielä auki, mutta minun tokalle makuulle se kisa ehkä vähän tökkäsi ja kärki pääsi karkaamaan. Se ammunta vei tänään ihan huippusijoituksen, mutta hyvää tekemistä, Ranta summasi.

Sekaviestistä perusveto

Sekaviestin voitto meni Ruotsiin ennen Saksaa ja Valko-Venäjää. Suomen nelikko Sanna Markkanen, Erika Jänkä, Tuukka Invenius ja Otto-Eemil Karvinen ylsi perussuorituksella 13:nneksi. Kilpailussa oli mukana 20 maata.

- Vauhdikas kisa, oli lennokas ja jäinen keli. Makuu hyvä, mutta pystystä käytin ihan turhaan yhteen tauluun kaksi varapatruunaa, siihen en ole yhtään tyytyväinen. Ihan ok hiihtoa, ei mitään erikoista, mutta sellainen perusveto, toisen osuuden hiihtänyt Jänkä kommentoi.

Tuukka Invenius ampui kolmannella osuudella makuulta lippaalta nollat, mutta joutui pystystä kahdelle sakkokierrokselle.

- Tänään oli ihan hyvä kisa. Makuut onnistuivat, mutta pystyssä tuli taas epäonnistuttua. Joukkueena meille ihan mukiinmenevä, Invenius tiivisti.

Ankkuri Karvisen jaloissa painoi keskiviikkona raskaassa kelissä hiihdetty 20 kilometrin normaalimatka.

- Jouduin lähtemään tosi kovaa heti alusta, niin se teki makuusta vaikean. Pysty oli normaalia hyvää tasoa. Alusta asti huomasi, että eilinen normaalimatka painoi jaloissa, mutta aukesi se siitä vielä viimeiselle kierrokselle.

EM-kilpailut jatkuvat lauantaina Minskissä pikakilpailuilla.

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri