motion banneri

Pärmäkosken luottomonot hajosivat, yhdistelmäkisaan uudella parilla

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kahden hiihtotavan kisa on ollut Pärmäkosken mitalilaji kahtena edellisenä talvena.

Viisi vuotta palvellut luottomono vaihtuu lauantaina uuteen, kun Krista Pärmäkoski aloittaa Seefeldin MM-hiihdot yhdistelmäkilpailulla. Kaksi hiihtotapaa yhdistävässä kilpailumuodossa tarvitaan erikoismono, joka sopii perinteiselle ja vapaalle hiihtotavalle.

– Viime talvena luottomono oli jo siinä pisteessä, ettei sitä voinut enää hirveästi käyttää. Onneksi tämä uusi mono on äärettömän hyvä, ja olisin ehkä joka tapauksessa vaihtanut uusiin, Pärmäkoski kertoi joukkueen mediatilaisuudessa.

Uusi monopari on Pärmäkosken mukaan poikkeuksellisen mukava jo uutena. Hän ajoi sitä vielä sisään MM-kisoihin valmistavalla leirillä Italian Seiser Almissa.

Suksien vaihdolla ryyditetty yhdistelmäkisa on ollut parina viime talvena Pärmäkosken mitalilaji. Lahden MM-kisoissa hän hiihti matkalla hopealle ja viime talven olympialaisissa pronssille. Henkilökohtaista mitalia Pärmäkoski tähyää myös Seefeldistä.

– Olen toivottavasti kauden parhaassa kunnossani, viimeistelyleiriinsä tyytyväinen Pärmäkoski sanoi.

Johaug vie, muut vikisevät

Pärmäkoski ennakoi 15 kilometrin yhteislähtökisaa Therese Johaugin näytökseksi. Arvokisoihin neljän vuoden tauon jälkeen palaava norjalainen on hallinnut tämän kauden normaalimatkoja maailmancupissa.

– Varmaan kisa tulee menemään niin, että Therese vie, ja muut vikisevät, Pärmäkoski sanoi.

Epävarmuus Johaugin vauhdista on kuitenkin sen suhteen, että lauantaina hiihdetään kauden ensimmäinen yhteislähtö, jossa Johaug on mukana. Tour de Skillä norjalaistähti ei hiihtänyt.

– Johaug on äärettömän kova kilpailija. Hän on osannut käyttää tauon hyväkseen ja kehittynyt kaikessa. Etenkin tasatyöntö on kehittynyt, Pärmäkoski kuvasi Johaugia, joka palasi kilpailukieltonsa jälkeen kansainvälisille laduille marraskuussa Rukan maailmancupissa.

Yksi mitalisuosikki pelistä on pois, sillä ruotsalainen tulevaisuuden nimi Ebba Andersson on sairastunut.

– Yksi varma mitalisti ei starttaa. Se tietysti nostaa meidän osakkeita, Pärmäkoski sanoi, mutta oli pahoillaan Anderssonin poisjäännistä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

Motion Nora boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri