swix hf banneri

Eveliina Piippo debytoi MM-kisoissa - "Kaikki hiihtoa seuraavat tietävät, että olen kömpelö ja hidas"

Eveliina Piippo avaa MM-urakkansa lauantain yhdistelmäkilpailussa. Kuva: NordicFocus

Eveliina Piippo avaa MM-urakkansa lauantain yhdistelmäkilpailussa. Kuva: NordicFocus

Piippo jännittää yhdistelmäkilpailun suksien vaihtoa.

– Kaikki, jotka hiihtoa seuraavat tietävät, että minä olen kömpelö ja hidas, aikuisten MM-kisoissa debytoiva Eveliina Piippo perustelee, miksi yhdistelmäkilpailun suksien vaihto on hänelle hankalaa. Piippo on harjoitellut vaihtokarsinan toimintaa Seefeldissä pari päivää ja uskoo olevansa MM-kisassa jo parempi vaihtaja kuin aiemmin nuorella urallaan.

Hän listasi suksien vaihdon ongelmikseen maasta tuen ottamisen, siteiden auki saamisen, siteiden kiinni saamisen ja oikeiden sauvojen ottamisen toiselle osuudelle. Nopeimmat selviävät vaihdosta muutamassa sekunnissa, mutta päävalmentaja Matti Haavisto vitsaili Piipon yltäneen jo alle minuuttiin.

Tammikuussa nuorten MM-hopeaa Lahdessa hiihtänyt Piippo ennakoi, että hänen pitää ylittää rajojaan matkan aloittavalla perinteisen osuudella. Vapaan hiihtotavan taiturille elämä kirkastuu suksien vaihdon jälkeen. Pulmia ei tuota edes se, että vapaalla käytössä ovat vähän eri lihakset kuin perinteisellä.

– Minulla ei ole paljon lihaksia, joten ei tule ongelmaa, Piippo hymyili.

Nuori hiihtäjä on saanut tällä kaudella kunnolla vastuuta maailmancupissa. Hän on muun muassa hiihtänyt ankkurina kahdessa cupin viestissä. Lauantain yhdistelmäkisassa hän ei mieti vielä MM-viestivalintoja.

– En minä tuonne mitään viestipaikkaa lähde hakemaan, vaan tavoitteena on tehdä ehkä suoritus. Pitää luukuttaa perinteiselläkin niin paljon kuin lähtee, Piippo sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri