swix hf banneri

Heikkinen sai mittarit punaiselle, konkarin hiihdossa jo vauhdin tuntua

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen hiihti mittarit punaisella perinteisen hiihtotavan osuutta ja nousi vapaalla hiihtotavalla 12:nneksi MM-hiihtojen yhdistelmäkilpailussa.

Onnistuminen lämmitti kokenutta jyväskyläläistä, jonka kausi on ollut kamppailua huippukuntoon pääsystä.

Tällä kaudella Heikkisen on ollut vaikea saada nimekkäitä päänahkoja, mutta lauantaina taakse jäivät muun muassa olympiavoittaja Dario Cologna sekä selkänsä lopussa suoristanut norjalaiskaksikko Johannes Hösflot Kläbo–Emil Iversen.

– Olen alisuoriutunut koko kauden. Siinä mielessä on mukava nähdä, että valmistautumisleirin harjoittelu on onnistunut, Heikkinen ilahtui.

Heikkinen ei ole varma, kisaako hän Seefeldissä keskiviikkona 15 kilometrillä. Hänelle tärkeämmät kisat ovat perjantain viesti ja kisojen päätösmatka 50 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Sijoja 30 ja 31 miehittäneiden Kläbon ja Iversenin päänahan sai myös 23:nneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen. Norjalaiskaksikko säästeli loppumatkalla selvästi voimiaan sunnuntaille, jolloin heidän odotetaan hiihtävän yhdessä pariviestiä.

Hyvärinen koki perinteisen hiihtotavan osuuden olleen vaikea hiljattain osuneen virustaudin jäljiltä, mutta vapaan hiihtotavan osuus oli uran parhaita.

– Nyt tuli uran paras henkilökohtainen sija arvokisoista, Hyvärinen sanoi.

Antti Ojansivun MM-debyytti 33. sijalla oli valoisa kauden ongelmiin nähden. Ojansivu kertoi kamppailleensa sairastelun ja ylikuormitustilan kanssa, mikä on tehnyt kaudesta tulipalojen sammuttamista.

– Nyt jäi kaikki ladulle, mitä oli annettavissa, Ojansivu kertoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri