swix hf banneri

Hiidensalo piti hyvää vauhtia ladulla ampumahiihdon EM-pikakilpailussa - ”Kauden paras veto”

Olli Hiidensalo onnistui lauantain pikakilpailussa. Kuva: Andrei Ivanov/SAhL

Olli Hiidensalo onnistui lauantain pikakilpailussa. Kuva: Andrei Ivanov/SAhL

Kisatauko palautti Venla Lehtosen tasolleen.

Ampumahiihdon EM-kilpailut jatkuivat lauantaina Valko-Venäjän Minskissä pikakilpailuilla.

Miesten 10 kilometrin pikamatkan paras suomalainen oli 13:nneksi sijoittunut Olli Hiidensalo. Yhden sakkokierroksen ampunut Hiidensalo jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tarjei Böstä vajaan minuutin.

- Kauden paras veto ja hyvä sijoitus kovassa seurassa, Hiidensalo iloitsi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

- Hiihto oli napsun huonompaa kuin keskiviikon normaalimatkalla, mutta suksi oli tänään parempi. Kuitenkin hyvä nousujohteinen hiihto ja viimeisellä ringillä sai monta sijoitusta nostettua, viimeisen kierroksen toiseksi nopeinta vauhtia hiihtänyt Hiidensalo kertoi.

Kilpailun ainoa ohilaukaus tuli heti makuupaikalta.

- Ammunnassa makuu oli hidas ja haastava, mutta pysty oli onneksi hyvä.

Tero Seppälä ampui neljä ohilaukausta ja oli toiseksi parhaana suomalaisena 56:s.

Kisatauko nosti Lehtosen takaisin tasolleen

Naisten 7,5 kilometrin pikakilpailun parasta suomalaisvauhtia piti 21:nneksi sijoittunut Venla Lehtonen. Kaksi sakkokierrosta pystystä ampunut Lehtonen jäi kilpailun voittaneesta Ruotsin Mona Brorssonista 1.38,9.

- Oli hyvä kisa tänään. Hiihto kulki hyvin ja olen taas selvästi päässyt takaisin omalle tasolleni. Kisatauko auttoi, olin kotona ja treenasin, ja sillä on selkeästi saatu taas hiihto kulkemaan, Lehtonen kertoi.

Pystypaikan kaksi sakkokierrosta jäivät kaivelemaan Lehtosta.

- Makuun olen tyytyväinen, mutta harmittaa kyllä pysty tosi paljon. Tuntemuksiltaan se oli ihan hyvä, mutta nyt on ollut vähän ongelmia asennon kanssa. Minulla meinaa välillä jäädä oikea kyynärpää vähän jännityneeksi. Vaikka koitin sitä miettiä erityisesti siinä kun otin asentoa, niin asento oli silti jäänyt tosi jännittyneeksi. Ehkä sen takia osittain lipsahti ne kaksi ohi, Lehtonen mietti.

EM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina takaa-ajoilla.

- Aika paljon jäi tänään hampaankoloon, kun oli paljon enemmänkin tarjolla, mutta ei auta kuin huomenna lähteä parantamaan sijoitusta. Hyvä paikka lähteä jahtiin, kun saisi hyviä ammuntoja, niin olisi mahdollisuudet tosi hyvään sijaan, Lehtonen päätti.

Sanna Markkanen oli yhdellä sakkokierroksella toiseksi paras suomalainen sijoittumalla 44:nneksi. Myös 49:nneksi sijoittunut Erika Jänkä selvitti tiensä sunnuntain takaa-ajoon.

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri