swix hf banneri

Norjan hiihtohallinta todisti Johaugin ylivoimaa ja Röthen kirivoimaa

Therese Johaug oli ylivoimainen lauantain yhdistelmäkilpailussa. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug oli ylivoimainen lauantain yhdistelmäkilpailussa. Kuva: NordicFocus

Seefeldin MM-kisojen kaikki neljä jaossa ollutta maastohiihdon mestaruutta ovat menneet norjalaishiihtäjille. Lauantain kahdella matkalla mitaleille ylsi vain norjalaisia ja venäläisiä.

Therese Johaugin voitto naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa tuli lähes minuutin erolla, mutta miesten 30 kilometrillä Sjur Röthe kukisti Venäjän Aleksandr Bolshunovin vain yhdellä sekunnin kymmenyksellä.

Johaug223022019ModicaNFkuva: NordicFocus

Johaug, 30, palasi Seefeldissä arvokisoihin ensi kertaa neljään vuoteen. Poissaolon syynä oli viime keväänä päättynyt kilpailukielto, sillä Johaugin kehosta löytyi syksyllä 2016 merkkejä anabolisesta steroidista klostebolista.

– Kaksi vuotta kilpailukiellossa olivat todella raskaat. Tämä mestaruus oli iso haave, Johaug kertasi.

Roethe23022019ModicaNFSjur Röthe. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto arvioi, että kahden kauden jääminen väliin on nostanut Johaugin motivaation pilviin. Lahjakkuus ja onnistunut harjoittelu ovat tehneet hänestä entistä ylivoimaisemman. Kauden maailmancupissa hän on voittanut kaikki muut kisat paitsi Lillehammerin sprintin, johon hän ei olisi osallistunut, ellei matka olisi kuulunut kolmen startin minikiertueeseen.

Miesten yhdistelmäkisan mestari Röthe, 30, kuului kuusi vuotta sitten Norjan voitokkaaseen viestijoukkueeseen MM-Val di Fiemmessä, mutta lauantain ykkössija on hänen ensimmäisensä henkilökohtaisella matkalla.

RoetheSundby23022019ModicaNFSjur Röthe ja Martin Johnsrud Sundby. Kuva: NordicFocus

– Perinteisellä hiihtotavalla olen tehnyt paljon tekniikkaharjoittelua ja yrittänyt oppia parhailta, Röthe sanoi ja toivoi hiihtävänsä Seefeldissä vielä viestin ja 50 kilometriä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri