swix hf banneri

Niskanen painoi harmit taka-alalle ja keskittyy tuloksentekoon

Iivo Niskanen maalissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen maalissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Kaatuminen juottopaikalla sekoitti taktiikan yhdistelmäkisassa.

Iivo Niskanen vältti liiat tunteilut ja päätti keskittyä urheiluun Seefeldin MM-hiihdoissa. Lauantai-iltana yhdistelmähiihdon palkintojenjaossa päivän kisaa analysoi rauhallinen mies, vaikka muutama tunti aiemmin kisan jälkeen Niskanen oli pettymyksestä myrtynyt ja lyhytsanainen.

– Jotain on pitänyt tehdä oikein, että pääsee edes käymään täällä, Niskanen sanoi seremoniasta, jonne MM-hiihdoissa kutsutaan mitalistien lisäksi sijoille 4–6 yltäneet.

– Aina ei voi voittaa, ja monesti olen pärjännyt. Otetaan täältä se, mitä saadaan.

Nelossijan tuonut Niskasen ensimmäinen kisapäivä Seefeldissä oli dramaattinen, sillä kaatuminen juottopaikalla 30 kilometrin alkutaipaleella vei häneltä mahdollisuudet mitaliin. Tai niin hän ainakin koki.

– Tarkoitus oli takoa perinteisellä hiihtotavalla kaksi viimeistä kierrosta, Niskanen muisteli taktiikkaansa, jonka kaatuminen pilasi.

Hän joutui tekemään lähes maksimisykkeillään töitä, että pääsi kaatumisen jälkeen takaisin kärkiporukkaan. Hän pääsi takaisin kärkeen, mutta suksienvaihdossa kärkiporukassa oli mukana seitsemän miestä. Niskanen oli toivonut pienempää ryhmää.

Harmillinen sattuma

Niskaselta katkesi kaatumisessa sauva, ja hänen vasempaan takareiteensä tuli kaatumisen seurauksena suojakramppi.

– Reittä on käsitelty vähän. Kaiken pitäisi olla hallinnassa, iltalenkille lähtöä suunnitellut Niskanen sanoi palkintoseremonian jälkeen.

NiskanenIivo23022019ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Juottopaikan kaatumisen Niskanen otti omaan piikkiinsä ja piti sitä harmillisena virheenä. Hänen vasen suksensa irtautui ladunvaihdon jälkeen latu-uralta ja törmäsi huoltajiin ahtaassa paikassa.

– Juotossa meni ohi, että olin tulossa, ja latu oli siinä kohtaa kävelty pois. Suksi ohjautui vasemmalle ja tökkäsi johonkin. Harmillinen sattuma, Niskanen kuvasi.

Keskittyminen pariviestiin

Niskanen koki menettäneensä ainutlaatuisen mitalisauman yhdistelmäkilpailussa, jossa hän halusi testata vapaan hiihtotavan kehittämisprojektinsa tuloksia. Niskanen on aina hiihtänyt perinteistä ylväästi ja tehokkaasti, mutta sinnikäs työ luisteluhiihdon parantamiseksi odottaa vielä palkintoa.

Niskaselle, 27, riittää Seefeldissä vielä täsmäiskun paikkoja, ja seuraava haaste on jo sunnuntaina pariviestissä. Niskasen ja Ristomatti Hakolan parivaljakolla on realistinen mitalisauma, mutta kisa vaatii onnistumista ja henkisten voimavarojen suuntaamista pettymyksestä uuteen yritykseen. Siihen Niskanen on valmis.

– Tässä tehdään nyt tulosta ja keskitytään urheiluun, Niskanen ennakoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri