KU Rollerski 550x90px

Eveliina Piippo saa vastaansa Therese Johaugin MM-viestin ankkuriosuudella - Frida Karlsson vie toista osuutta Ruotsilla

Therese Johaug hiihtää Norjan viimeistä osuutta torstain viestissä. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug hiihtää Norjan viimeistä osuutta torstain viestissä. Kuva: NordicFocus

Torstain maastohiihdon kovimmat suosikit Norja ja Ruotsi ovat julkistaneet naisten 4 x 5 kilometrin viestin joukkueensa.

Norjan viestiä vievät Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Jacobsen ja Therese Johaug. Moni odotti Johaugin hiihtävän toisella osuudella ja ratkaisevan viestin jo ennen puolimatkaa, mutta norjalaiset haluavat säästää ässänsä vasta viimeiseen vaihtoon.

Norjalaiset hiihtävät käytännössä Ruotsia vastaan.

- Therese suostui tähän ja hän tunsi, että kroppa on valmis tehtävään. Pistämme kaiken peliin päästäksemme Stina Nilssonilta eroon ennen loppusuoraa, totesi norjalaisten valmentaja Geir Endre Rogn VG-lehden mukaan.

Tiistain kymppi näytti, että Karlsson oli lähellä Johaugin vauhtia. Sen vuoksi Johaugin hiihdättäminen toisella osuudella olisi voinut tuoda joukkueet yhdessä toiseen vaihtoon. Norjalaiset pelkäävät, etteivät maan muut naiset pääse Stina Nilssonilta eroon ennen loppusuoraa. Ja sen jälkeen Nilsson on vaikea voitettava.

Karlsson23022019ModicaNF

Ruotsi hiihtää joukkueella Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla ja Stina Nilsson.

Päävalmentaja Rikard Grip kertoi ruotsalaisviestimille, että Karlssonin avulla Ruotsi yritetään pitää Norjan kannassa Johaugin säestämällä toisella osuudella. Tämä lausunto tuli ennen kuin Norja julkisti oman joukkueensa, joten ruotsalaisten arvailut menivät metsään.

Ebba Anderssonilla ja Charlotte Kallalla on tähän mennessä ollut vaikeat kisat, mutta päävalmentaja kiteyttää Ruotsin vaarallisuuden:

- Tällä joukkueella on potentiaalia, he ovat osoittaneet hyviä otteita kauden aikana, ruotsalaisvalmentaja totesi Expressenin mukaan.

Suomi hiihtää viestin joukkueella Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri