KU Rollerski 550x90px

Aleksei Poltoranin joi hotellihuoneessaan teetä, kun poliisi pidätti hänet

Aleksei Poltoranin. Kuva: NordicFocus

Aleksei Poltoranin. Kuva: NordicFocus

Keskiviikon miesten 15 kilometrin jännittävää kilpailua varjosti dopingskandaali. Itävallan ja Saksan poliisit tekivät yhteistoiminnassa ratsia, jonka seurauksena viisi hiihtäjää otettiin kiinni epäiltynä dopingrikoksista.

Hiihtäjistä kaksi ovat itävaltalaisia Max Hauke ja Dominik Baldauf. Kaksi virolaista ovat Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv. Viides mies on kazakstanilainen Aleksei Poltoranin.

Aleksei Poltoraninin poliisi otti kiinni hotellihuoneestaan.

- Poliisin tullessa hän istui hotellihuoneessaan ja joi teetä. En tiedä syytä, miksi hänet pidätettiin, mutta hän oli valmis kilpailuun ja hyvässä kunnossa. Tämä on valitettavaa. Aivan kuten ampumahiihtäjien kanssa, totesi Kazakstanin hiihtoliiton päävalmentaja Aleksei Nakonetsnyi virolaisen Postimees-lehden mukaan.

Hän viittasi ampumahiihtäjillä vuoden 2017 tapahtumiin, kun poliisi teki samanlaisen ratsian kazakstanilaisampumahiihtäjien majapaikkaan. Lehti muistuttaa, että paikallisen huoltoaseman roskiksesta löytyi ampulleja ja neuloja, mutta urheilijoiden dopingnäytteet osoittautuivat puhtaiksi.

Kazakstanin hiihtoliiton tiedottaja Samal Nauruzova totesi keskiviikkona, ettei heillä ole mitään käsitystä Poltoraninin tilanteesta.

- Kukaan ei pääse yhteyteen hänen kanssaan, ei ministeriö eikä hiihtoliitto. Tarkkoja syytteitä ei ole tähän mennessä esitetty. Emme voi oikein tehdä mitään. Niin kauan kuin hänen syyllisyydestään ei ole todisteita, on hän meidän urheilijamme ja me taistelemme hänen puolestaan, Nauruzova sanoi Postimees-lehdelle.

Sosiaalisen median Instagram-palvelussa lähes 11 000 seuraajaa keränneen Poltoraninin tili on muutettu jossain vaiheessa yksityiseksi.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri