KU Rollerski 550x90px

Johannes Bö ampui yhden kudin liian vähän - rehellisyys maksoi 43 maailmancupin pistettä ja 7000 euroa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon miesten maailmancupia hallitseva norjalaishirmu Johannes Thingnes Bö menettää tämän kauden cup-saldostaan 43 pistettä, kertoi Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU torstaina.

Syynä "osapuolten yhteiseen" päätökseen on se, että Bö jätti Yhdysvaltain Soldier Hollow'ssa 16. helmikuuta kisatussa takaa-ajossa yhden laukauksen ampumatta.

Kisassa neljänneksi sijoittunut Bö kertoi kisan jälkeen järjestäjille, että oli ampunut viimeisellä ampumapaikalla vain neljä laukausta. IBU varmisti sääntörikkomuksen videolta sekä siitä, että norjalaistähden lippaassa oli käyttämätön ammus. Järjestäjien "kommunikaatiovirheen" takia Bö jäi kuitenkin virallisiin tuloksiin neljänneksi.

– Asia on osaltani loppuun käsitelty. Sääntörikkomus oli oma vikani ja toin sen itse järjestäjien tietoon heti. Haluan korostaa, että jos en olisi tehnyt niin, en olisi saanut mitään rangaistusta, Bö totesi IBU:n sivuilla.

– Toivon, että IBU tekee kaikkensa jotta vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin tulevaisuudessa. Pisteistä luopuminen ei ole koskaan mukavaa, mutta toivon, että muut urheilijat löytävät tästä motivaatiota rehellisyyteen ja rehtiin peliin ja ottavat vastuun omista virheistään silloin, kun IBU ei voi muuttaa omia (tulos)päätöksiään.

Cupia pistemenetyksensä jälkeenkin ylivoimaisesti johtava Bö menetti myös nelossijasta saamansa 7 000 palkintoeuroa. Rahat jaetaan Bön suostumuksella hänen taakseen tuloslistalla sijoittuneille.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri