motion banneri

Kultasikermä jatkoi Norjan valtakautta, Kläbo leikitteli Ustjugovin kanssa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo sai lasketella maaliin kuin puistohiihdoissa, kun Norja varmisti kymmenennen peräkkäisen maailmanmestaruutensa miesten 4x10 kilometrin viestissä.

Seefeldin MM-kisojen vesisateessa Kläbo pehmitti ankkuriosuudella Venäjän Sergei Ustjugovin yllättävän vaivatta ja hiihti maaliin 38,8 sekuntia ennen Venäjää.

– Yritin saada osuuden alussa eroa Kläboon, mutta osat kääntyivät päinvastoin, Ustjugov murehti.

NorwayRelayNFKuva: NordicFocus

Ennakkosuosikkien ankkurikaksikko otti perjantaina yhteen vain ladulla. Runsas viikko sitten Ustjugov hermostui nuoreen norjalaiseen sprintissä ja tuuppi tätä maalissa.

Norja on voittanut MM-hiihtojen miesten viestit Lahden 2001 kisoista lähtien. Salpausselällä norjalaisten ykkössija tuli jälkijunassa dopingtestien tuloksilla, kun isäntämaan mestaruus muuttui hylkäykseksi.

Ustiugov01032019ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Edellisen kerran jokin muu maa kuin Norja on voittanut miesten MM-viestin vuonna 1999. Ramsaun kisoissa ykkönen oli Itävalta, mutta Seefeldissä isäntämaa ei saanut edes joukkuetta viestiin, koska kaksi sen hiihtäjää pidätettiin keskiviikkona veridopingin takia.

Norjan kultajoukkueessa hiihtivät Kläbon lisäksi Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby ja Sjur Röthe. He kaikki olivat juhlineet Seefeldissä jo aiemmin, sillä Kläbo voitti sprintin ja Iversenin kanssa pariviestin, Röthe oli paras yhdistelmähiihdossa ja Sundby ykkönen perinteisen hiihtotavan 15 kilometrillä.
Miesten hiihdoista on MM-laduilla jäljellä enää sunnuntainen 50 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri