motion banneri

Johaug ylivoimainen mestari 30 kilometrillä, Pärmäkoski sippasi

Therese Johuag sai tuuletella maalisuoralla rauhassa. Kuva: NordicFocus

Therese Johuag sai tuuletella maalisuoralla rauhassa. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug otti odotetusti maailmanmestaruuden Seefeldissä 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Pärmäkoski ei pystynyt osallistumaan mitalikamppailuun.

Yhteislähtönä käydyssä kilpailussa kahdeksan ennakkosuosikin letka irtautui muista jo ensimmäisen nousun jälkeen. Krista Pärmäkoski jäi taakse pääjoukkoon noin viidentoista sekunnin päähän.

Therese Johaug lähti omille teilleen viiden kilometrin kohdalla. Kärkiporukkaan mukana lähteneet Charlotte Kalla ja Astrid Jacobsen näyttivät aloittaneen liian kovaa ja joutuivat jättäytymään Ebba Anderssonin, Frida Karlssonin, Jessica Digginsin, Ingvild Flugstad Östbergin ja Teresa Stadloberin kyydistä. Natalie von Siebenthal ehti vielä takaa mukaan mitalikamppailuryhmään.

Pärmäkoski sai takana vetoapua etujoukosta pudeonneelta Kallalta ja Ragnhild Hagalta, mutta ero mitalikamppailuryhmään pysyi pitkään 15‒25 sekunnissa.

18,75 kilometrin kohdalla kaikki kymppikärjen naiset vaihtoivat suksia. Suksien vaihdon jälkeen ryhmät hajosivat. Karlsson, Diggins ja Östberg pääsivät hieman irti muista, ja seuraavassa nousussa Karlsson karkasi Digginsiltä ja Östbergiltä.

Pärmäkoski sippasi suksien vaihdon jälkeen viimeisen kolmanneksen alkaessa. Viimeisen kympin hän hiihti yksin sijalla 11, joka oli myös hänen loppusijoituksensa.

Östberg nousi 25 km kohdalla mukaan hopeakamppailun Karlssonin seuraksi. Johaug paineli lähes minuutin karkumatkalla edessä ja hiihti rauhassa tuuletellen maailmanmestaruuteen.

19-vuotias Karlsson ei pystynyt lopussa vastaamaan Östbergin vauhtiin. Östberg otti hopeaa ja Karlsson pronssia.

Neljänneksi sijoittui Diggins, viidenneksi Kalla ja kuudenneksi Andersson.

Suomen muut edustajat Laura Mononen, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo lähtivät viimeiselle viidelle kilometrille yhdessä sijoilla 19‒21. Heistä Mononen oli parhaana maalissa 18., 0,6 sekuntia ennen Piippoa. Roponen oli maalissa 22.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri