motion banneri

Lehtonen pääsee haastavalla reissulla viimeinkin kisaladulle

Lehtonen pääsee vihdoin kisaamaan pitkän reissun päätteeksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Lehtonen pääsee vihdoin kisaamaan pitkän reissun päätteeksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Lari Lehtonen saa sunnuntaina etulyöntiasemaa siitä, että hän ei ole väsyttänyt itseään Seefeldin MM-hiihtojen aiemmissa starteissa. Lehtonen lähtee tuoreena miehenä 50 kilometrin yhteislähtöön.

– Olen muistuttanut kroppaa välillä siitä, miltä kilvanhiihto tuntuu, ettei alkukiihdytys tule huomenna yllätyksenä, Lehtonen kertoi lauantain mediatapaamisessa.

Lehtonen on ollut reissussa yli kolme viikkoa, sillä MM-kisoihin tähdännyt leiri Italiassa alkoi 7. helmikuuta. Sitä rassasi flunssa, jonka takia Lehtonen jätti hiihtämättä valmistavan kisan, 42 kilometrin Gsiesertallaufin, jossa Matti Heikkinen oli pari viikkoa sitten toinen.

– On ollut vähän haastava reissu. Suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan, Lehtonen myönsi.

Seefeldissä hän toivoi mahtuvansa myös MM-viestikokoonpanoon, mutta piti valittua nelikkoa parhaana mahdollisena.

– Laskin yhteen yksi plus yksi, että meillä oli viestissä mahdollisuus mitaliin. Se oli minulle tänä vuonna realistisin mahdollisuus saada mitali. Huomista kisaa ja minun tasoani ajatellen mitalin ottaminen on aika kaukaa haettua, Lehtonen totesi.

Hänen kaudestaan tuli kantapäävamman takia torso, sillä jalka ei kestä perinteistä hiihtotapaa.

Sunnuntaina lämmin sää tietää uuvuttavia oloja, mutta Lehtonen, 31, muistaa hiihtäneensä vieläkin helteisemmissä oloissa.

– Nuorten MM-kisoissa Italiassa, en nyt muista paikkakuntaa, hiihdettiin pellolla rinteessä, ja viimeisessä pisteessä kaadettiin pullolla vettä niskaan. Oli varmaan 20 astetta, Lehtonen kertoi.

Kyseiset kisat olivat vuonna 2007 Tarvisiossa. Siellä Martti Jylhästä tuli maailmanmestari kympillä.

STT–KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri