motion banneri

MM 30 km: Roposen jäähyväiset, Piipolle motivaatiota

30 km kisa oli todennäköisesti Riitta-Liisa Roposen uran viimeinen MM-startti. Kuva: Modica/NordicFocus

30 km kisa oli todennäköisesti Riitta-Liisa Roposen uran viimeinen MM-startti. Kuva: Modica/NordicFocus

Seefeldin MM-hiihtojen viimeisessä naisten kisassa ei nähty suomalaisia kärkikamppailussa. Krista Pärmäkoski joutui pettymään suksiinsa ja oli maalissa 11:s. Muista suomalaisista Laura Mononen oli 18:s, Eveliina Piippo 19:s ja Riitta-Liisa Roponen 22:s.

Toukokuussa 41 vuotta täyttävälle Roposelle startti oli viimeinen arvokisatasolla.

– Kaksi vuotta on aikaa pyörtää päätös, mutta kyllä tämä varmasti oli viimeinen.

– En ole oikeasti näin tunteellinen, mutta kun te katsotte sieltä niin surkean näköisenä, ja näin maalissa läheisiäni, ja ne rupeasivat itkemään ja minä rupesin itkemään, niin siitä se lumipalloefekti lähtee, Roponen nieleskeli ja nauroi samaan aikaan.

Häntä harmitti, että arvokisafinaali meni pilalle suksien vaihdon jälkeen. Kakkospari ei ollut yhtä hyvä kuin ensimmäinen, ja 16. sija putosi 22:nneksi.

Monosella oli kisojen viidennessä startissaan hyvä päivä. Meno parani etenkin 18,75 kilometrin kohdalle osuneen suksien vaihdon jälkeen.

– Tämä on osittain välineurheilua, Mononen tiivisti.

Kisan lopussa asemiaan nostanut Piippo, 20, on saanut ensimmäisistä arvokisoistaan ja avauskaudestaan maajoukkueesta rutkasti luottamusta uran jatkoon.

– On ollut tärkeää saada A-maajoukkueen myötä monta henkilöä, jotka potkivat eteenpäin heikoillakin hetkillä, Piippo sanoi.

Piippo mietti, miten hän voisi tehdä samanlaisen harppauksen kuin Ruotsin Karlsson, joka juhli 19-vuotiaana Seefeldissä kolmea mitalia.

– On niin selkeät jutut, joilla voin saavuttaa kovemman tason. Kyllä minä täältä motivoituneena poistun, voimaa salilta ja ruokapöydästä hakeva Piippo sanoi.

Seefeldin viimeinen hiihtomatka on huominen miesten 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa.

Tulokset

STT–TUOMAS REINIKAINEN, KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri