motion banneri

Luusua valmiina taisteluun Vasaloppetissa

Ari Luusua tuulettaa Jizerska 50:n kolmatta sijaa. Kuva: Magnus Östh

Ari Luusua tuulettaa Jizerska 50:n kolmatta sijaa. Kuva: Magnus Östh

Maailman arvostetuin pitkän matkan hiihto Vasaloppet hiihdetään sunnuntaina Sälenistä Moraan. 90 kilometriä pitkä matkaa tulee vaikeuttamaan sankka lumisade, mikäli sääennusteita on uskominen.

Edellisessä Ski Classics -osakilpailussa Jizerska 50:ssä kolmanneksi sijoittunut Ari Luusua on valmiina taistoon.

– JIzerskan jälkeen huilasin pari päivää. Sen jälkeen tein noin 1,5 viikon treenijakson ja siihen päälle tuli vielä Finlandia-hiihto. Tämän viikon tiistaina tein viimeisen pitkän harjoituksen. Sen jälkeen on ollut lähinnä startin odottelua, kertoo Luusua valmistautumisestaan Kestävyysurheilu.fille.

Myös viime vuonna Vasaloppet oli lumisateen sävyttämänä, mutta tänä vuonna lumisateesta on ennustettu vielä sankempaa.

– Luvassa on peesikisa. Kun vanhan kovan pohjan päälle sataa reilusti uutta lunta, niin hidasta tulee olemaan, ennakoi Luusua.

Luusua kertoo, että Team Mäenpään huolto on ollut paikan päällä testaamassa pari päivää, mutta lumisateen myötä töitä on edessä vielä aamuyöllä.

– Huollon panostus on kovaa. Otsalamppujen valossa testaamaan yön selkään. Kisan aikana Team Mäenpään juomahuollossa on mukana noin 15 henkeä. Jokaisessa juotossa on noin 3-4 pääjuottajaa ja heidän perässä varajuottajat, kertoo Luusua.

Lumisateen myötä loppuratkaisu jää erittäin todennäköisesti maalisuoralle. Viime vuonna Luusua oli mukana isossa kiriryhmässä ja sijoittui lopulta sijalle 14.

– Olen katsellut viime vuoden loppuratkaisuja. Toivottavasti tänä vuonna on hieman enemmän voimia. Myös muutama taktinen asia on mietitty ennakkoon.

Kaikkiaan Vasaloppetiin starttaa sunnuntaina noin 500 suomalaista. Kisa tulee suorana Yle Areenasta. Katso TV-ohjelmat.

-Petri Ikävalko

Lue myös: Voitelusuosituksia Vasaloppetiin

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri