KU Rollerski 550x90px

Karlsson iski kuin pyörremyrsky ja opettelee kutsumaan idoliaan etunimellä

19-vuotias Karlsson keräsi Seefeldistä värisuorallisen mitaleita. Kuva: Modica/NordicFocus

19-vuotias Karlsson keräsi Seefeldistä värisuorallisen mitaleita. Kuva: Modica/NordicFocus

Therese Johaugin ylivoima Seefeldin MM-laduilla oli oma lukunsa, mutta kisojen naishiihdon sensaatio oli Ruotsin Frida Karlsson.

– En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kaikki odotukseni ainakin ylittyivät, Seefeldissä kolme mitalia hiihtänyt Karlsson sanoi.

Juniori Karlsson kävi tammikuussa näyttämässä Salpausselän ladulla ylivoimaansa ja voitti sprintin viidennen sijan pettymyksen jälkeen viiden ja 15 kilometrin matkat alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa.

Lahdessa Karlsson, 19, toivoi tulevansa valituksi Seefeldiin, mutta ei osannut itsekään odottaa, millaisen pyörremyrskyn hän saa Itävallassa aikaan. Karlsson avasi aikuisten MM-kisat viikko sitten yhdistelmäkisan viitossijalla. Hän jatkoi toisella kisaviikolla kympin hopealla ja viestivoitolla ja päätti 30 kilometrin pronssiin.

Aikuisten maailmaan solahtaminen tekee hänelle uutistoimisto TT:n mukaan vielä tiukkaa. Karlssonin on vaikea kutsua 31-vuotiasta idoliaan Charlotte Kallaa etunimellä.

Lauantaina Karlsson taisteli 30 kilometrin hopeasta Ingvild Flugstad Östbergin kanssa, mutta kokeneempi norjalainen vei pidemmän korren. Östberg voitti Seefeldissä viisi mitalia: kolme hopeaa ja kaksi pronssia.

– Avausmatkani yhdistelmäkisa oli tärkein, sillä se oli ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitalini, Östberg sanoi.
Johaugille mestaruus oli MM-kisojen kolmas. Seefeldin jälkeen hän kääntää tähtäimen 2022 Pekingiin.

– Minulla ei ole vielä henkilökohtaista olympiavoittoa, Johaug muistutti.

STT–KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri