motion banneri

Holundin soolotaktiikka toi maailmanmestaruuden 50 kilometrillä – Heikkinen jäi 11 sekunnin päähän pronssista

Hans Christer Holund. Kuva: NordicFocus

Hans Christer Holund. Kuva: NordicFocus

Hans Christer Holundin irtiottotaktiikka toi maailmanmestaruuden hiihdon MM-kisojen päätösmatkalla miesten 50 kilometrillä.

Norjalaisvoittaja irtosi reilun 20 kilometrin hiihdon jälkeen pääryhmältä ja teki kilpailun jännittäväksi. Parhaimmillaan eroa muihin oli jo minuutti ja 20 sekuntia.

Aleksandr Bolshunov lähti takaa-ajoon reilu 10 kilometriä ennen maalia. Ero Holundiin supistui kilometri kilometriltä. Venäläinen pääsi parinkymmenen sekunnin päähän, mutta 30-vuotiaan Holundin soolotaktiikka toi maailmanmestaruuden. Bolshunov hiihti hopealle vajaat puoli minuuttia voittajasta.

SundbyRothe50kmNFMartin Johnsrud Sundby (vas.) ja Sjur Röthe pronssikirissä. Kuva: NordicFocus

Himmeimmästä mitalista taisteli parikymmentä miestä ja tässä porukassa mukana oli Matti Heikkinen. Sjur Röthe ja Martin Johnsrud Sundby olivat kuitenkin viimeisen kilometrin jyrkässä nousussa vahvimmat. Kaksikko kävi raivoisan loppukirin, jossa Röthe otti pronssi. Sundby oli neljäs ja norjalaismenestystä täydensi Simen Hegstad Krüger viidennellä sijalla.

Heikkinen ei pystynyt viimeisillä kilometreillä taistelmaan mitaleista, mutta tuli maaliin sijalla 11. Ero voittajaan oli 1.08 ja pronssimitaliin vain 11 sekuntia.

Lari Lehtonen oli 35:s, Antti Ojansivu 39:s ja Perttu Hyvärinen 42:s.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri