motion banneri

Matti Heikkisen arvokisaura hiihdossa päättyi Seefeldissä – "Kyllä tämä nyt riittää"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

"Pöljä päivä" siivitti Heikkisen MM-kultaan Oslossa 2011.

Kokeneen Matti Heikkisen ura maastohiihdossa päättyi Seefeldin MM-kisoissa 50 kilometrillä sijaan 11. Heikkinen kertoi kisan jälkeen Ylen haastattelussa, että ura arvokisatasolla on ohi. Myöhemmin lehdistölle Heikkinen kertoi, että päättää koko hiihtouransa.

– Vaikea kausi ja hieno ura. Kyllä tämä nyt riittää. Voi kiittää kaikkia. Puhutaan myöhemmin lisää, kyynelehtinyt ja voipunut Heikkinen sanoi Ylelle ja poistui haastattelusta.

35-vuotias Heikkinen saavutti arvokisoista neljä mitalia, joista kirkkaimpana vuoden 2011 MM-kulta 15 kilometriltä. Oslon kisoista elämään jäi Heikkisen lause, jonka mukaan hänelle sattui voittohiihdossa "pöljä päivä".

Kaksi vuotta sitten Lahdessa Heikkinen oli 50 kilometrillä MM-pronssilla. Lisäksi Heikkinen voitti MM-pronssin 15 kilometriltä ja viestipronssin vuodelta 2009.

Tämän päivän kisassa Heikkinen jäi minuutin ja yhdeksän sekuntia norjalaisvoittaja Hans Christer Holundista.

– Tänään oli maksimisuoritus itseltä. Trendi on ollut ylöspäin, ja pystyin kamppailemaan asiallisesti ja tekemään tasapainoisen suorituksen. Tämä oli juuri se sijoitus, jonka ansaitsi, Heikkinen myönsi.

Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 35:s, Antti Ojansivu 39:s ja Perttu Hyvärinen 42:s. Kisassa hopeaa otti Seefeldissä rankasti urakoinut Venäjän Aleksandr Bolshunov. Kolmas oli Norjan Sjur Röthe.

Suomen saldoksi kisoista jäi yksi pronssi, jonka otti Iivo Niskanen 15 kilometriltä. Norja voitti MM-kultaa kaikilta maastohiihdon normaaleilta matkoilta sekä miehissä että naisissa. Naisissa Therese Johaug oli paras yhdistelmäkisassa, 10 kilometrillä ja 30 kilometrillä. Miehissä yhdistelmäkisan ykköseksi sivakoi Röthe ja 15 kilometrillä ehtivin oli Martin Johnsrud Sundby.

Pohjoismaisten hiihtolajien seuraavat MM-kisat käydään kahden vuoden päästä Saksan Oberstdorfissa.

(STT)

Tulokset

Muokattu otsikkoa: Matti Heikkinen ilmoitti päättävänsä uransa kevääseen.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri