motion banneri

Lari Lehtonen hakeutuu leikkauspöydälle Seefeldin jälkeen

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Lari Lehtonen päätti tämän kauden Seefeldin MM-hiihtojen ainoaan kilpailuunsa. Kantapäävamma teki kaudesta yhden Lehtosen uran vaikeimmista, eikä hän pystynyt kilpailemaan kuin vapaalla hiihtotavalla.

– Yritän päästä mahdollisimman nopeasti leikkaukseen, että saan jalan kuntoon. Pohdin sitten, mitä sen jälkeen tulee, Lehtonen sanoi.

Hän hiihti sunnuntain 50 kilometrillä 35:nneksi ja myönsi suoraan, että kunto loppui kesken 40 kilometrin jälkeen.

– En ole sillä tasolla, että olisin pystynyt seuraamaan.

Antti Ojansivu hiihti nuoren uransa parhaan 50 kilometrin kilpailun ja oli 39:s. Hän kaatui noin 20 kilometrin hiihtämisen jälkeen, kun joku hiihti tungoksessa hänen suksilleen.

– Löin pään täysillä lumeen. Se on yllättävän kovaa. Sain mukavan mustelman pakaraan ja niskaan, jääpussia apuun saanut Ojansivu kertoi.

Hän hiihti kansainvälisessä seurassa ensi kertaa kuninkuusmatkan maaliin ja sai hyvää oppia tulevaan.

Perttu Hyvärinen hiihti rauhallista tahtia maaliin ja oli 42:s. Hän hävisi kisan voittaneelle Norjan Hans Christer Holundille 6 minuuttia ja 40 sekuntia.

– Olin aika tyhjä jo lähtiessä, mutta ei meillä oikein ollut varamiehiä. Ladulta katsoen tämä 50 kilometriä on aina mielenkiintoinen, Hyvärinen sanoi.

Hän vaihtoi monen muun tavoin sukset ensi kertaa 20 kilometrin kohdalla, mutta kakkospari ei ollut yhtä hyvä kuin ykköspari. Sukset vaihtuivat vielä uudelleen.

– Olen keskeyttänyt kerran elämässäni, ja se on virhe. En keskeyttänyt tänäänkään, neljä matkaa Seefeldissä hiihtänyt Hyvärinen totesi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri