motion banneri

Huoltopäällikkö Aki Hukka puolusti omiaan

Krista Pärmäkoski lauantain 30 kilometrin kilpailussa. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski lauantain 30 kilometrin kilpailussa. Kuva: NordicFocus

"Teimme työt niin kuin vain pystymme, ei tullut mitään katastrofia"

Yhden mitalin MM-saalis sai kritiikin pyssyt paukkumaan lähes joka suuntaan Seefeldissä. Maastohiihdossa on totuttu paljon parempaan, joten suksihuolto sai kuulla kunniansa. Kritiikkiä ryöppyi huoltoon ropisemalla.

Huoltopäällikkö Aki Hukka puolusti kisojen päätteeksi omiaan.

– Teimme mielestäni työt niin kuin vain pystymme. En näe, että olisimme epäonnistuneet missään pahasti. Ei tullut mitään katastrofia, Hukka arvioi huoltoryhmän toimia Seefeldin vaikeissa oloissa.

Median kautta huoltoon kolahtanut kritiikki pakotti Hukan puolustuskannalle.

– Arvostelusta tulee minulle tunne, että olemme tehneet työmme huonosti, Hukka myönsi eikä väistänyt osavastuuta kokonaistuloksesta.

– Yksi mitali. Se on totaalinen epäonnistuminen koko joukkueelta. Kehittämistä on aina ja kaikessa, myös huollossa. Ehkä meiltä jäi myös jotain huomaamatta.

Rekkalasti ammattitaitoa

Hukka muistutti, että esimerkiksi huoltoon mittavasti resursseja laittaneella Venäjällä näytti olevan jopa Suomea suurempia pulmia Seefeldin sohjossa ja loskassa. Saksan huolto romahti yhdistetyn normaalimäen kilpailussa, vaikka saksalaisten piti tuntea olot täysin.

Lisäksi Hukka kiisti jyrkästi ajatuksen, että suomalaisilla olisi vikaa ammattitaidossa.

– Meillä on maailman parhaat ammattilaiset huoltorekassa, Hukka vakuutti.

Suksihuoltajat loukkaantuivat itse kritiikkiä pahemmin sen suunnasta. Tylyt piti kuulla tai lukea mediasta, vaikka huoltajat haluaisivat kuulla ongelmista ensimmäisenä ja suoraan urheilijalta.

– Korrekti käytös ja pelisäännöt ovat unohtuneet joiltakin. Tällä kertaa pettymykset purkautuivat näin, Hukka harmitteli.

– Yhteistyö toimii silti myös jatkossa. Voimme edelleen tervehtiä ja matkustaa samalla koneella kotiin.

STT–PASI REIN

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri