motion banneri

Norjalle kaikki maastohiihdon miesten kultamitalit, Bolshunoville neljä hopeaa

Hans Christer Holund 50 kilometrin maalissa. Kuva: NordicFocus

Hans Christer Holund 50 kilometrin maalissa. Kuva: NordicFocus

Seefeldin MM-hiihtojen miesten maastohiihdossa jaettiin kuusi kultaa, ja kaikki ne matkaavat kotilennolla samaan valtakuntaan. Norjan täydellisen sarjan mieshiihdossa täydensi sunnuntaina kisojen päätösmatkalla 50 kilometrillä Hans Christer Holund, taistelevalla soolosuorituksella.

Holundille, 30, matka oli kisojen ainoa, ja mies käytti saumansa komeasti. Hän jätti muut 21 kilometrin kohdalla ja piti loppumatkan ajan homman kontrollissa.

– Pitää uskaltaa yrittää. Uskaltaa ajatella maailmanmestaruutta. Ja kun tiedät mitä (yhdistelmäkisan voittaja) Sjur Röthe ja (15 kilometrin mestari) Martin Johnsrud Sundby täällä jo aiemmin tekivät, uskot siihen että se mahdollista, Holund riemuitsi maalissa.

Holund03032019ModicaNFKuva: NordicFocus

Kisa oli Holundille vasta uran toinen aikuisten MM-tasolla. Olympialaisissa hän ylsi viime talvena Pyeongchangissa yhdistelmäkisan pronssille, joten nyt tullut täysosuma oli uran toinen arvokisamitali.

– Olen matkannut hyvästä juniorista huonoksi senioriksi, ja nyt sitten hyväksi senioriksi, Holund virnuili uraansa kivikovassa hiihtomaassa.

Bolshunov03032019ModicaNFAleksandr Bolshunov. Kuva: NordicFocus

Norjan tasosta kertoo sekin, että neljällä henkilökohtaisella MM-matkalla oli neljä eri voittajaa (Holund, Röthe, Sundby ja sprintin voittaja Johannes Hösflot Kläbo). Norjalaishallintaa uhitteli sinnikkäimmin Venäjän Aleksandr Bolshunov, joka urakoi kaikki matkat ja otti sunnuntaina kisojen neljännen hopeamitalinsa. Hän jäi Holundista 27,8, oltuaan ainut karanneen norjalaisen uhkaaja.

– Kukaan (muu) ei halunnut taistella mestaruudesta. Kukaan ei halunnut tehdä töitä, enkä saanut tukea joukkuetovereiltanikaan, Bolshunov päivitteli myös venäläisten suuntaan.

– En ole kuitenkaan vihainen.

(STT-NTB )

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri