motion banneri

Erika Jänkän 14:s sija supersprintissä Otepään IBU-cupin parasta suomalaisantia

Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Ampumahiihdon IBU-cup jatkui viikonloppuna Viron Otepäässä. Perjantaina ohjelmassa olivat supersprintit ja lauantaina pikakilpailut.

Suomalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi Erika Jänkä sijoittumalla supersprintin 14:nneksi.

- Oli mukava, vaikkakin pitkä ja kuluttava päivä. Olin positiivisesti yllättynyt karsinnan 10:nnestä sijasta. Se toki buustasi kohti finaalia. Finaali lähti hyvin käyntiin, mutta kisamuoto on kyllä raaka ja sijat vaihtelivat nopeasti. Molemmat sijat sekä karsinnan 10:s että finaalin 14:s ovat minun parhaita IBU-cup sijoituksia, joten erittäin iloinen olen siitä, Jänkä totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Supersprintissä hiihdetään kilometrin mittaista latua. Karsinnassa hiihdetään kolme kierrosta, joiden välissä ammutaan kahdesti. Karsinta hiihdetään väliaikalähtönä ja 30 parasta etenee finaaliin. Yhteislähtönä käytävässä finaalissa hiihdetään viisi kierrosta ja ammutaan neljä kertaa.

Lauantain pikakilpailussa Jänkä kiersi kuusi sakkokierrosta ja sijoittui 54:nneksi.

Markkaselta hyvä kansainvälisen kauden lopetus

Pikakilpailussa paras suomalainen oli 22:nneksi hiihtänyt Sanna Markkanen. Yhdellä sakkokierroksella kilpailun selvittänyt Markkanen jäi kilpailun voittaneesta Ranskan Chloe Chevalieristä 1.16.

- Varmasti hyvin lähellä sitä, miten pystyin hiihtämään joulu-tammikuussa. Ammunta onnistui myös hyvin tuulisista olosuhteista huolimatta. Kokonaisuutena ehjä suoritus vaikeuksien jälkeen. On mukava lopettaa kansainvälinen kisakausi tällaiseen suoritukseen, Markkanen tiivisti.

Toivanen toinen supersprintin suomalaifinalisti

Laura Toivanen selvitti Jängän lisäksi tiensä perjantain supersprintin finaaliin. Lopputuloksissa Toivanen oli 21:s. Pikakilpailussa Toivanen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 33:nneksi. Toivanen ampui yhden sakkokierroksen ja jäi kärjestä 1.50,1.

- Eilinen tuntui päivän kisassa. Starttasin ensimmäisenä ja juuri tullut tuore lumi hidasti etenemistä. Ammunta hyvä tähän paikkaan, mutta parannettavaa jäi pikkaisen jokaisella osa-alueella, Toivanen tiivisti.

IBU-cupissa vauhtia testannut Mari Eder ampui kolme sakkokierrosta ja sijoittui 39:nneksi. Hän päätti kilpailun jälkeen lopettaa terveysmurheiden täyttämän kautensa.

Miesten puolella ensi viikolla MM-kisoihin matkaava Tuomas Grönman oli pikakilpailun paras suomalainen 28:lla sijallaan. Otto-Eemil Karvinen sijoittui supersprintissä 27:nneksi ja pikakilpailussa 43:nneksi.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri