motion banneri

Therese Johaug hiihtää ensimmäisen yksittäisen sprinttikilpailunsa yli kolmeen vuoteen – tässä Norjan joukkue Drammeniin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtoliitto julkisti 30 hiihtäjän joukkueensa Norjan Drammenin maailmancupin sprinttiin, joka on ohjelmassa viikon kuluttua tiistaina.

Mukana joukkueessa on Therese Johaug, joka on saavuttanut urallaan paljon, muttei juuri mitään sprintissä. Norjalaishirmu ei ole koskaan vielä ollut maailmancupissa palkinnoilla sprintissä, vaikka muilta matkoilta niitä on kertynyt jo 50.

Johaugin paras tulos sprintistä on neljäs sija Beitostölenistä vuodelta 2012. Johaug ei ole aina edes hiihtänyt karsinnasta finaaliin ja päästessään 30 parhaan joukkoon, hiihdot ovat useimmin päättyneet puolivälieriin.

Tosin sprinttiä hän on hiihtänyt usein vain silloin kun sitä on ollut pakko hiihtää Tour de Skillä tai minitoureilla. Edellisen kerran Johaug on hiihtänyt yksittäisen sprinttikilpailun Lahden maailmancupissa helmikuussa 2016. Tuolloin hän hiihti seitsemänneksi, mikä on Johaugin uran kolmanneksi paras sprinttitulos maailmancupissa.

Drammenissa Johaug on hiihtänyt kerran päätyen sijalle 20 vuonna 2014. Drammenin sprintti hiihdetään heti Holmenkollenin 30 ja 50 kilometrin kisojen jälkeen tiistaina.

Norjan hiihtomaajoukkueen pomo Vidar Löfshus kertoi, että sprinttijoukkueen valinta oli vaikea.

- Erityisesti kansallisen ryhmän valinta on ollut vaativaa. Kauden aikana on ollut niin vähän perinteisen sprinttejä, joita olisi voinut ottaa huomioon, joten tämän ryhmän valinta ei ole ollut yksinkertaista, Löfshus totesi liittonsa tiedotteessa.

Norjan joukkue Drammenin sprinttiin 12.3.

Naiset

Therese Johaug
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ingvild Flugstad Østberg
Lotta Udnes Weng
Heidi Weng
Maiken Caspersen Falla
Kristine Stavås Skistad
Tiril Udnes Weng
Mari Eide
Ane Appelkvist Stenseth
Anna Svendsen
Julie Myhre
Mathilde Myhrvold
Silje Øyre Slind
Anne Kjersti Kalvå

Miehet

Sindre Bjørnestad Skar
Johannes Høstflot Klæbo
Emil Iversen
Eirik Brandsdal
Finn Hågen Krogh
Sondre Turvoll Fossli
Pål Golberg
Kasper Stadaas
Erik Valnes
Pål Trøan Aune
Gjøran Tefre
Sivert Wiig
Joachim Aurland
Mattis Stenshagen
Håvard Solås Taugbøl

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri