KU Rollerski 550x90px

Ruotsin maajoukkueluotsi uskoo, ettei Seefeld toistu MM-Östersundissa: "Kukaan ei voi olla niin tyhmä"

Wolfgang Pichler. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Wolfgang Pichler. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ruotsin ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Wolfgang Pichler uskoo vakaasti, että pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoja Itävallan Seefeldissä varjostaneen dopingskandaalin kaltaista sokkia ei koeta MM-ampumahiihdossa Östersundissa.

– Seefeld oli jo typeryyden huipentuma. Toivon, että kaikki ovat nyt tajunneet sen, ettei mitään kannata yrittää. Luulen, ettei täältä Östersundista löydy dopingsyntisiä. Kukaan ei voi olla niin tyhmä, Pichler kommentoi Bild-lehden mukaan.

Saksalainen Pichler valmensi Venäjän ampumahiihtäjiä 2011–14, ja tuon aikaisista venäläisurheilijoista muiden muassa Olga Zaitseva, Jana Romanova ja Olga Viluhina ovat sittemmin saaneet elinikäisen kilpailukiellon dopingrikkomusten takia.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK asetti myös Pichlerin toimintakieltoon tämän valmennettua venäläisiä Sotshin olympialaisten 2014 aikana, ja miehelle ei tuon kytköksensä takia ensin myönnetty akkreditointia viime talven olympialaisiin Pyeongchangissa. Tietämättömyyttään dopingin käytöstä vuosikaudet jo jyrissyt Pichler kuitenkin vapautui pannastaan ennen olympiakoitoksia, ja Ruotsi juhli olympia-ampumahiihdossa peräti kahta kultaa ja kahta hopeaa.

Nyt Pichler, 64, luotsaa viimeiset arvokisansa. Ruotsin joukkueen tavoite kotikisoissa on vuoden takaiseen sensaatiomenestykseen verraten varsin maltillinen.

– Tavoite on yksi mitali, Pichler totesi MM-kisojen sivuilla päivää ennen kisojen avausmatkaa, torstaista sekaviestiä.

– No okei, jos saamme kaksi, olen tyytyväinen. Tässä lajissa voit tehdä upean suorituksen, mutta silti päätyä palkintopallin ulkopuolelle.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri