motion banneri

Sekaviesti oli Mäkäräiselle sopiva verryttely perjantaita varten

Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kuva: Tumashov/NordicFocus

Suomi jatkoi kahden vuoden takaisella tasolla, kun ampumahiihdon MM-kisat Ruotsin Östersundissa avattiin sekaviestikisalla torstai-iltana.

Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo sijoittuivat 26 maan joukossa kymmenenneksi, samoin kuin Hochfilzenin MM-sekaviestissä 2017.

MM-debytantti Lehtonen osui ampumapaikalla hyvin, mutta ladulla tökkäsi pahasti. Toista osuutta vienyt Mäkäräinen pääsi ladulle vasta 21:ntenä.

– Hiihto tuntui kauden huonoimmalta. Oli vain taistelua, ei pystynyt antamaan parastaan. Harmittaa, kun ammunnan puolesta olisi voinut viestin tuoda tosi hyvissä asemissa Kaisalle, Lehtonen murehti.

Mäkäräinen ampui makuulta yhden varapatruunan, pystypaikka meni puolestaan sujuvasti ilman varapaukkuja. Suomi nousi tähtensä osuudella 13:nneksi.

– Mitäkö kertoi vireestä? No, kyllä vaatii vielä vähän petraamista. Mutta ei missään nimessä sellainen, että tarvitsisi mitään paniikkinappulaa painaa. Perustekemistä, ja varsinkin kun tuo ammunta oli ihan hyvä, niin hyvillä mielin perjantain sprinttikisaan, omalla osuudellaan kolmanneksi parhaan ajan kirjannut Mäkäräinen totesi.

NorwayMixed070319TumaNFNorjan voittajajoukkue. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Hiidensalo taipui Ranskalle ja Puolalle

Seppälä nosti Suomen sitten kahdeksanneksi. Hän oli osuudellaan viidenneksi nopein.

– Hyvä veto. Yhden varan jouduin pystystä käyttämään, ja ladulla aika maksimi tuohon paikkaan. Näköjään arvokisamies, näiden viestien osalta, Seppälä myhäili muistellen vuoden takaista mainiota sekaviestiä Pyeongchangin olympialaisissa.

Ankkuri Hiidensalo joutui taipumaan Ranskalle ja Puolalle, eikä kymmenes sija lopulta juurikaan maistunut.

– Olisihan meillä ollut mahdollisuuksia parempaan. Vaikka joukkueena tässä ollaankin, niin ehkä avausosuudella ero pääsi turhan isoksi. Oma suoritus oli aika tasapaksu.

Voittoon puristi Norja, jatkaen näin Seefeldin MM-hiihtojen mestaruustahtiaan. Saksa otti hopean ennen Italiaa.

(STT)

Tulokset

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri