motion banneri

Mäkäräinen taltuttamaan Östersundin sprinttiä – kohtuullisen kenraaliharjoituksen jälkeen

Kaisa Mäkäräinen (oik.) antoi viestin Tero Seppälälle torstaina Östersundissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen (oik.) antoi viestin Tero Seppälälle torstaina Östersundissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen aloittaa menestysjahdin ampumahiihdon MM-kisoissa Ruotsin Östersundissa, kun kisojen toisena päivänä ohjelmassa on naisten pikakilpailu. Sprinttipyrähdys alkaa kello 17.15 Suomen aikaa.

MM-kisat avattiin torstai-iltana sekaviestillä, jossa Mäkäräinen oli Suomen joukkueen kanssa kymmenes. Ammuntansa kanssa usein tuskaileva Mäkäräinen ampui makuulta yhden varapatruunan, pystypaikka meni puolestaan sujuvasti ilman varapaukkuja. Hän oli osuutensa kolmanneksi nopein, ja "perustekeminen" riitti siihen, etteivät hälytyskellot soineet avauksen jälkeen.

– Ei tarvitse mitään paniikkinappulaa painaa. Hyvillä mielin perjantaihin, Mäkäräinen summasi.

Kisa oli toki varsin rankka, ja ei ole ihme, että osa huipuista jätti sekaviestin väliin suunnatessaan sprinttiin.

– Ei tämä naisille mikään tasavertainen ohjelma ole (sprintti heti sekaviestiä seuraavana päivänä). Esimerkiksi Laura Dahlmeier ja Anastasija Kuzmina jättivät sekaviestin väliin, vähän taktikointia siis. Itse olin suhtautunut niin koko vuoden, että vaikka ohjelma on tällainen, niin sekaviesti hiihdetään. Joukkuetta pitää ajatella, Mäkäräinen sanoi.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen uskoo, että torstainen rutistus teki Mäkäräiselle hyvää kilpailutauon jälkeen.

– Kunnon startti tuli. Ja tekemistä riitti ladulla, kun oli tiettyä painetta (muiden ohittamiseen). Kova kisa-aloitus, saatiin löysät pois nyt. Ammuntakin näytti hyvältä, Kähkönen kehui.

Suomen muut edustajat sprinttikisassa ovat Suvi Minkkinen, Laura Toivanen ja Venla Lehtonen, joka kisasi Mäkäräisen tavoin sekaviestissä. Minkkisen lähtönumero on 35, Mäkäräisen 46, Lehtosen 51 ja Toivasen 84.

Lähtöpaikat saatiin osumaan toiveisiin kisassa, joka käydään näillä näkymin vielä lumisateisimmissa ja tuulisimmissa oloissa kuin sekaviesti kisattiin. Toiveissa oli välttää alkupään starttinumerot.

– Meidän numerot sopivat paremmin kuin hyvin (näihin olosuhteisiin), Kähkönen iloitsi.

(STT)

Perjantain lähtölista ja torstain tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri