motion banneri

Kuzmina pikakilpailun maailmanmestariksi - Mäkäräinen kahdella sakolla niukasti 10 parhaan ulkopuolelle

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen ei onnistunut nappamaan mitalia ampumahiihdon MM-kisojen henkilökohtaisessa avauksessa pikamatkalla Ruotsin Östersundissa.

Mäkäräisen osakkeet nousivat jo ennen suomalaisen starttia, kun kilpakumppaneista Tiril Eckhoff, Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer ja Marte Röiseland sortuivat sakkoihin. Lisäksi Mäkäräisen perään lähtenyt Laura Dahlmeier aloitti hiihdon ja ammunnan hitaasti.

Mäkäräinen ampui makuupaikan puhtaasti ja siirtyi kilpailun kärkeen ja mitalin kannalta tilanne näytti erinomaiselta. Ennen pystypaikkaa hän kaatui ylämäessä ja menetti muutaman sekunnin. Voittohaaveet kaatuivat kuitenkin pystypaikkaan, kun Mäkäräiseltä karkasi kaksi laukausta ohi.

Mäkäräinen hiihti kovaa vauhtia maaliin. Suoritus riitti lopputuloksissa 12:een sijaan. Takaa-ajoon hän starttaa kuitenkin hyvissä mitalisaumoissa 34 sekuntia kärjestä.

Runsaasti sakkokierroksia sisältäneessä kilpailussa maailmanmestariksi tuli Anastasija Kuzmina. Yhden sakon ampunut slovakialainen oli 10 sekuntia nopeampi kuin yllätyshopealle yltänyt nolla-ampuja Ingrid Tandrevold. Niin ikään nollat ampunut Laura Dahlmeier oli pronssilla niukasti ennen Ruotsin Hanna Öbergiä.

Suomalaisista sunnuntain takaa-ajoon pääsi myös Venla Lehtonen. Pystypaikalta yhden ohilaukauksen ampunut Lehtonen oli sijalla 45 reilut kaksi minuuttia Kuzminan takana.

Laura Toivanen oli kahdella sakolla 63:s ja Suvi Minkkinen 73:s.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri