motion banneri

Venla Lehtonen nousi suosta takaa-ajoon asti: "Upea juttu"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräisen ohella ampumahiihdon MM-kisojen naisten takaa-ajokisassa sunnuntaina nähdään suomalaisista myös Venla Lehtonen, joka oli perjantain sprintissä 45:s. MM-uransa avauskisassa sekaviestissä torstaina hiihtonsa kanssa tuskaillut Lehtonen oli perjantain koitoksessa kuin toinen nainen.

– Pakko olla ylpeä suorituksesta. Olin sekaviestin jälkeen aika suossa, nyt oli paljon parempaa. Piti nollata se sekaviesti, ja kaikkemme tehtiin myös, että saatiin taas jalat toimimaan. Ja se palkittiin onneksi nyt tuolla takaa-ajopaikalla, sunnuntaina 24-vuotissyntymäpäivänään MM-ladulle pääsevä Lehtonen iloitsi.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen vaikuttui Lehtosen venymisestä.

– Iso juttu. Sekaviestin jälkeen oltiin syvissä vesissä, ja piti istua pitkä palaveri, että päästiin tähän päivään henkisesti ja fyysisesti tekemään sitä omaa, hyvää suoritusta. Ja se että Venla siihen pystyi, se on upea juttu nähdä, varsinkin kun ollaan (niin kovassa paikassa kuin) MM-kisoissa, Kähkönen kehui.

Laura Toivanen oli 63:s, ja se sunnuntaille oikeuttanut 60. sija jäi lopulta 3,7 sekunnin päähän.

– Latu oli pehmeä ja alta vähän jäässä. Meinasi mennä metsään joka laskussa, piti tehdä tosi paljon töitä siinä. Ja ei tätä lopulta voi oikein muun piikkiin laittaa kuin tuohon nössöyteen alamäessä. Olisi pitänyt vain rohkeammin yrittää, suomi Toivanen, jonka kisan molemmat ohilaukaukset olivat kaiken lisäksi hyvin lähellä osumista.

Suvi Minkkinen oli 94 naisen joukossa 73:s. Hänkään ei jäänyt 60. sijasta kuin hieman päälle 24 sekuntia.

– Sekä Lauran että Suvin osalta voi harmitella, että kun yhdenkin sakon olisi saanut pois, olisivat olleet aika kirkkaastikin mukana takaa-ajossa. Se vain kuvastaa sitä, kuinka tiukka tämä naisten taso on. Virheisiin ei ole varaa, päävalmentaja Kähkönen sanoi.

(STT)

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri