KU Rollerski 550x90px

Juhliiko Iivo Niskanen Holmenkollenilla? - Tässä lauantain 50 kilometrin lähtölista

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup-kauden yksi seuratuimmista ja legendaarisimmista kilpailuista käydään viikonloppuna, kun Holmenkollenin 50 ja 30 kilometrin kilpailut hiihdetään Norjan pääkaupungin liepeillä.

Lauantaina suomalaisten ykköstoivo on Iivo Niskanen, joka on ilmoittanut haluavansa voittaa Holmenkollenin kilpailun maailmanmestaruuden ja olympiavoiton päälle.

Vuosi sitten Niskanen oli vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa 24:s. Edellisen kerran Holmenkollenin 50 kilometriä kisattiin perinteisellä hiihtotavalla kaksi vuotta sitten vain puolitoista viikkoa sen jälkeen, kun Iivo Niskanen juhli 15 kilometrin maailmanmestaruutta Lahdessa.

Tuolloin Martin Johnsrud Sundby ja Niskanen karkasivat hyvissä ajoin omille teilleen ja Niskanen käväisi jopa pienellä karkumatkalla. Norjalainen osoittautui kuitenkin tuolloin vahvemmaksi kolme kilometriä ennen maalia ja Niskanen hiihti toiseksi

- Olen iloinen toisesta sijasta, mutta tavoitteeni oli voittaa. Palkintokorokkeelle tarvitaan hyvä kilpailu, ja mielestäni sellaisen hiihdin, mutta Martin oli parempi, Niskanen totesi kilpailun jälkeen.

Viime vuonna Sundby ja Dario Cologna kävivät tiukan loppukamppailun voitosta ja se kääntyi Colognan eduksi. Tällä kertaa sveitsiläinen kuitenkin hiihtää kotimaassaan Engadin Ski Marathona, eikä häntä nähdä Holmenkollenilla.

Lauantaina nähdään, onko Sundby Niskasta vahvempi ja kuinka muut Seefeldin MM-sankarit pystyvät hallitsevaa 50 kilometrin suomalaista olympiavoittajaa haastamaan.

Kilpailu alkaa kello 11 Suomen aikaa. Kaksi vuotta sitten voittajalla meni aikaa pari minuuttia yli kahden tunnin, joten Holmenkollenin kuningas lienee selvillä kello 13 jälkeen iltapäivästä.

Holmenkollenin 50 kilometrin lähtölista

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri