motion banneri

Johaug ylivoimainen suosikki, mutta mikä on Niskasen ja Pärmäkosken kunto? - Tässä Holmenkollenin 30 kilometrin lähtölista

Therese Johaug on ollut kuluvalla kaudella lähes voittamaton. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug on ollut kuluvalla kaudella lähes voittamaton. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon juhlaviikonloppu Norjan Holmenkollenilla jatkuu sunnuntaina naisten 30 kilometrin kilpailulla.

Vuosi sitten naisten vapaan kisassa voittoa juhli Marit Björgen, jota ei enää Holmenkollenilla tositoimissa nähdä. Jessica Diggins oli toinen ja Ragnhild Haga kolmas, mutta näiden naisten voi olla vaikea puolustaa viimevuotisia sijoituksia perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

Sunnuntain ylivoimainen ykkössuosikki voittajaksi on kuitenkin Therese Johaug, joka on ollut kuluvalla kaudella lähes pysäyttämätön. Viime vuonna paras suomalaishiihtäjä oli Krista Pärmäkoski kuudennella sijalla. Pärmäkoski on tälläkin kertaa vahvin suomalaisnimi.

Pärmäkosken ohella on mielenkiintoista nähdä Kerttu Niskasen kunto. Sairastuminen pilasi Seefeldin MM-kilpailut, mutta MM-kisojen kenraaliharjoituksessa Cognessa hän onnistui voittamaan perintisen kympillä.

Viime vuonna Niskanen oli 14:s. Edellisen kerran matka kisattiin perinteisellä kaksi vuotta sitten, jolloin Pärmäkoski ja Niskanen ottivat palkintosijat voittaja Björgenin takana.

Suomalaisista Holmenkollenilla sunnuntaina hiihtävät myös Laura Mononen, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo ja Susanna Saapunki.

Holmenkollenin 30 kilometrin lähtölista

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri