motion banneri

Rebecca Immonen ja Kari Varis nopeimmat suomalaiset Engadin Ski Marathonilla

Rebecca Immonen oli nopein suomalaisnainen Engadin Ski Marathonilla. Kuva Lahden maailmancupista. Kuva: Modica/NordicFocus

Rebecca Immonen oli nopein suomalaisnainen Engadin Ski Marathonilla. Kuva Lahden maailmancupista. Kuva: Modica/NordicFocus

Kari Varis ja Rebecca Immonen olivat parhaat suomalaiset Visma Ski Classicsin osakilpailussa Sveitsin Engadin Ski Marathonilla.

Sveitsiläisten Dario Colognan ja Nathalie von Siebenthalin voittamassa kilpailussa suomalaiset eivät yltäneet terävimmille kärkisijoille.

Pituudeltaan 42 kilometrin mittaisen kilpailun jälkimmäisen puoliskon aikana muodostui useita parinkymmenen hiihtäjän ryhmiä, joista ei ollut enää asiaa kuin alaspäin.

Kari Varis hiihti kilpailun kolmannessa ryhmässä, jossa edettiin sijoilla 23-37. Variksen ryhmä sai kakkosryhmää lopussa kiinni, mutta sijoitus kymmenen kärjessä meni loppusuoran koittaessa parikymmentä sekuntia edellä.

Varis kävi oman ryhmänsä kärjessä kiriä ja oli 15 miehen spurtissa toinen. Lopputuloksissa sijoitus oli 24:s. Ero Colognaan oli reilut puolitoista minuuttia.

Russian Marathon Teamissa Visma Ski Classics-sarjaa kiertävä Rebecca Immonen hiihti kilpailun ensimmäisen puoliskon naisten kärkiryhmässä, mutta von Siebenthalin kova vauhti hajotti ryhmää, jolloin suomalaisenkin oli antauduttava.

Immonen oli maalissa kilpailun 15:s. Hän taipui niukasti loppukirissä olympiavoittajalle ja nelinkertaiselle olympiamitalisti Anna Jönsson Haagille. Kärki hiihti sunnuntaina 5.15. kovempaa. Sijoitus 10 parhaan joukossa jäi minuutin ja 17 sekunnin päähän.

Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailussa parhaiten sijoittunut suomalainen Heli Heiskanen oli sunnuntain kilpailussa sijalla 33 reilut yhdeksän minuuttia voittajasta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri