motion banneri

Johaug odotetun ylivoimainen – Pärmäkoski seitsemäs Holmenkollenin 30 kilometrillä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena seitsemäs Holmenkollenin 30 kilometrillä sunnuntaina.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Therese Johaug, joka venytti voittomarginaaliksi peräti minuutin ja 45 sekuntia.

Johaug hiihti muiden kanssa pari kilometriä ennen karkumatkaa. Natalia Neprjajeva pysyi Johaugin kyydissä seitsemän kilometriä, jonka jälkeen hän tippui norjalaisen kyydistä hiihtäen soolona kohti kakkossijaa.

Venäläinen joutui tosin kakkospaikkansa kanssa tiukille, vaikka alkuun näytti siltä, että hän on yhtä ylivoimainen kakkonen kuin Johaug voittaja. Neprjajeva oli toinen vain neljä sekuntia ennen kolmanneksi hiihtänyttä Ebba Anderssonia, joka kukisti lopukirissä Ingvild Flugstad Östbergin.

Charlotte Kalla oli viides ja Astrid Jacobsen kuudes.

Krista Pärmäkoski hiihti alkumatkan palkintosijoista taistelevassa ryhmässä. Kympin jälkeen vauhti alkoi olla liikaa ja hän oli vaikeuksissa. Puolimatkassa oli selvää, ettei Pärmäkoskella ole asiaa palkintopallille ja suomalainen hiihti yhdessä Saksan Katharina Hennigin kanssa seitsemännestä sijasta, jossa suomalainen oli lopulta vahvempi. Pärmäkoski oli siis seitsemäs 3.51 Johaugista.

Muut suomalaiset jäivät Pärmäkosken ryhmästä heti alkumatkasta, mutta kolme naista hiihti tasaisesti sijoituksista 15 parhaan joukossa. Kerttu Niskanen oli 11:s, Laura Mononen 12:s ja Anne Kyllönen 15:s.

Johanna Matintalo oli 28:s. Susanna Saapunki keskeytti.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri