KU Rollerski 550x90px

Norjalaiset juhlivat kaksoisvoittoja Drammenissa – Mäki taipui välierän loppusuoralla

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo ja Maiken Caspersen Falla juhlivat voittoja maastohiihdon maailmancupin perinteisen hiihtotavan sprintissä Norjan Drammenissa.

Naisten finaalissa Ruotsin Stina Nilsson ja Falla kävivät tiukkaa taistelua voitosta pitkällä ylämäkivoittoisella loppusuoralla. Falla oli lopulta vahvin ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä.

Nilsson tummui viimeisillä kymmenillä metreillä lopulta neljänneksi Astrid Jacobsenin ja Natalia Neprjajevan taakse. Norja otti naisten kisassa kaksoisvoiton.

Miesten finaalissa Johannes Hösflot Kläbo lähti matkaan ennakkosuosikkina erityisesti, kun arkkiviholliset Alexandr Bolshunov ja Federico Pellegrino olivat jääneet jo puolivälieriin.

Kläbo ei antanut finaalissa mitään mahdollisuuksia muille karkaamalla jo radan alkuosalla. Eirik Brandsdal varmisti kaksoisvoiton Kläbon takana. Ranskan Richard Jouve oli kolmas.

Joni Mäki hiihti aikavertailun kautta välieriin. Välierässä suomalainen oli mukana hakemassa finaalipaikkaa lähes loppuun asti. Viimeisillä parikymmenellä metrillä muut osoittautuivat paremmiksi ja neljä norjalaista ehti ensin maaliin. Alustavissa tuloksissa Mäen sijoitus on kymmenes.

– Vähän pitäisi loppukiriä parantaa, Mäki tuumi Yleisradion haastattelussa.

Mäen mukaan ero finaalipaikkaan tuli voimasta.

– Liian heppoinen kaveri vielä tällä hetkellä, Mäki tunnusti.

(STT & Kestävyysurheilu.fi)

Tulokset

Korjattu Joni Mäen alustava sijoitus. Mäki on kymmenes, ei yhdeksäs.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri