CHXL 550x90px webbanneri

Olympiavoittaja Hanna Öberg on nyt myös maailmanmestari normaalikilpailussa – Mäkäräisellä edelleen vaikeaa ampumapaikalla

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Hanna Öberg oli kotiyleisön riemuksi paras nainen ampumahiihdon MM-kilpailujen normaalikilpailussa Ruotsin Östersundissa.

Ammunta nousi tuttuun tapaan korkeaan arvoon 15 kilometrin ja neljän ammunnan kilpailussa.

Kaisa Mäkäräisen ensimmäisen makuupaikan sakkominuutti olisi pitänyt suomalaisen vielä hyvin mukana kärkitaistossa, mutta ensimmäisen pystypaikan kolme ohilaukausta pudottivat hänet kauas kärjestä. Kun viimeiseltä paikalta jäi vielä yksi taulu pystyyn, oli Mäkäräinen lopputuloksissa viidellä sakkominuutilla kaukana kärjestä.

Kilpailun voittajaksi selvisi hallitseva olympiavoittaja Hanna Öberg, joka uusi Pyeongchangin neljän nolla-ammunnan sarjan. Etelä-Koreassa Öbergiä pidettiin kisan yllättäjänä, mutta Östersundin kotikisoissa hän näytti, että hallitsee ampumahiihdon ja erityisesti normaalikilpailun. Voittomarginaali niin ikään nollat ampuneeseen italialaishopeamitalistiin Lisa Vittozziin oli 23,6 sekuntia.

Pronssia otti yhden sakon ampunut Ranskan Justine Braisaz seitsemän sekunnin erolla yhden sakon Laura Dahlmeieriin, joka jäi tiistaina neljänneksi.

Slovakian Paulina Fialkova koki kovan kohtalon. Ensimmäisten joukossa startannut Fialkova piti kovaa vauhtia ladulla ja ampui ensimmäiset 19 taulua alas. Ennen viimeistä laukausta hän kävi jopa kyykyssä saadakseen taulun alas. Laukaus lipesi kuitenkin ohi ja tämä sakkominuutti maksoi sekä maailmanmestaruuden että mitalin. Fialkova oli kilpailun viides 45 sekuntia Öbergistä.

Kaisa Mäkäräinen oli lopulta lopputuloksissa 45:s. Ero Öbergiin oli 5.06. Suvi Minkkinen oli 56:s, Venla Lehtonen 74:s ja Laura Toivanen 78:s.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri