CHXL 550x90px webbanneri

Ruotsalaissankaritar otti mestaruuden kotimaisemissaan: "Olen niin ylpeä itsestäni!"

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ruotsi sai odottaa ampumahiihdon MM-kotikisojensa avausmitalia aina kuudenteen kisaan saakka, mutta mitalitili aukesikin sitten komeimmalla mahdollisella tavalla.

Hanna Öberg, 23, juhli kotipaikkakuntansa stadionilla Östersundissa normaalimatkan maailmanmestaruutta komean nolla-ammunnan jälkeen. Myös nollat ampunut Italian Lisa Vittozzi jäi 23,6 sekuntia ja yhden sakon rasittama Ranskan Justine Braisaz 32,5 sekuntia.

Öberg tahkosi kotikisoissaan jo viidennet sijat sekaviestissä ja takaa-ajossa sekä nelossijan sprintissä. Normaalimatkalla kaikki meni sitten nappiin, kuten samalla matkalla viime talvena Pyeongchangin olympialaisissa Öbergin yllättäessä olympiavoitolla.

– Minulla oli jo hyvät kisasuoritukset alla, eivät kuitenkaan loistavat. Tähän kisaan keskityin hakemaan ammuntaani, ja onnistuin sen löytämään. Olen niin iloinen, maailmanmestaruus kotimaassa merkitsee minulle niin paljon, Öberg hehkutti.

Oeberg1203192TumaNFKuva: Manzoni/NordicFocus

– Olympiavoitto viime vuonna oli yllätys jopa itselleni. Tämä on kuitenkin toista tasoa: tiesin mihin pystyn, ja pystyin siihen perheeni ja kotiyleisön edessä. Olen niin ylpeä itsestäni!

Kaisa Mäkäräinen oli kisassa 45:s, mutta voittajan puolesta hän oli vilpittömän tyytyväinen.

– Kova juttu. Niin kuin hän (Öberg) itse sanoi, hän on vain pyrkinyt kääntämään sen (kotikisat) positiiviseksi: ihmiset kannustaa häntä täällä, eikä niinkään että olisi painetta menestymisestä. Ja niinhän se varmasti pitää ajatellakin, Mäkäräinen mietti.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli 56:s (kaksi sakkoa), Venla Lehtonen 74:s (kuusi sakkoa) ja Laura Toivanen 78:s (viisi sakkoa).

(STT)

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri