CHXL 550x90px webbanneri

Kläbo on hallinnut maailmancupin sprinttejä – Pellegrinon mahdollisuudet cupin voittoon teoreettiset

Johannes Hösflot Kläbo ja Federico Pellegrino ovat tuttuun tapaan hallinneet maailmancupin sprinttejä. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo ja Federico Pellegrino ovat tuttuun tapaan hallinneet maailmancupin sprinttejä. Kuva: NordicFocus

Naisissa sprinttereiden välillä on tiukkaa, mutta miehissä voittaja alkaa olla selvillä.

Miesten sprintticupissa Johannes Hösflot Kläbo käytännössä varmisti voiton Drammenissa, kun toisena majaileva Federico Pellegrino ei edennyt Norjassa puolivälierää pidemmälle. Miesten välinen ero on nyt 145 pistettä. Jaossa on vielä voittajalle 150 pistettä, mikäli onnistuu ylittämään maaliviivan ensimmäisenä sekä Falunissa että Quebecissä.

Eli mikäli Kläbon pistesaldo kahdessa viimeisessä osakilpailussa jää nollille ja Pellegrino voittaa, saadaan italialainen sprintticupin voittaja. Kuinka todennäköistä tämä on?

Pellegrino joutuu vielä taistelemaan kakkostilastaan, sillä Eirik Brandsdal on vielä 42 pisteen päässä kolmantena. Pellegrinon pitäisi pystyä pitämään norjalainen takanaan, mutta se vaatii mitä todennäköisimmin välieriin pääsyä sekä Falunissa että Quebecissä.

Joni Mäki on sprintticupissa paras suomalainen sijalla 20. Kuusi kertaa erähiihdoissa esiintynyt Mäki on hiihtänyt kolme kertaa välieriin. Lopputuloksissa sijoitus on myös ollut kolme kertaa kymmenes. Ristomatti Hakolan sprintticup on kärsinyt sairasteluista ja hän on ennen kahta viimeistä sprinttiä cupissa sijalla 23.

Maastohiihdon maailmancupin sprintticup – miehet

 

1. Johannes Hösflot Kläbo 604
2. Federico Pellegrino 459
3. Eirik Brandsdal 417
4. Sindre Björnestad Skar 341
5. Gleb Retivykh 297
     
20. Joni Mäki 110
23. Ristomatti Hakola 87

 

Koko tilanne

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri