CHXL 550x90px webbanneri

Maastohiihdon maailmancup: Naisten sprintticupissa tiukkaa Nilssonin ja Fallan välillä

Stina Nilsson on tiukilla sprintticupissa. Kuva: NordicFocus

Stina Nilsson on tiukilla sprintticupissa. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup on lähestymässä loppuaan. Kokonaiskilpailun lisäksi cupissa hiihtäjiä kiinnostaa menestys sprintticupissa.

Maailmancupissa hiihdetään vielä kaksi sprinttiä. Molemmat käydään vapaalla hiihtotavalla. Viikonloppuna Falunissa voittajalle on jaossa 100 pistettä, mutta päätöskierroksella Kanadassa tarjolla on vain minitourin 50 pistettä.

Naisten sprintticup on herännyt uudelleen henkiin Stina Nilssonin Otepään loukkaantumisen myötä. Ruotsalainen oli matkalla ylivoimaiseen voittoon, mutta viimeisessä kolmessa osakilpailussa hän on kerännyt yhteensä vain 90 pistettä, kun Maiken Caspersen Fallan saldo on 300 pistettä.

Tiistaina Drammenissa Nilsson hyytyi loppusuoralla ja tämä maksoi noin 30 pistettä. Nilsson johtaa sprintticupia enää 13 pisteen erolla. Sprintticupin kannalta Falunin kilpailu on erittäin tärkeä, mutta mikäli kärkikaksikko jatkaa tasaisia otteita, saadaan kauden 2018/2019 sprintterin kruunaamista odottaa Quebeciin asti.

Ruotsin Maja Dahlqvist on kolmantena jo yli 100 pisteen päässä Nilssonista, joten oletettavaa on, ettei sieltä enää nousta sprintticupin voittoon.

Suomalaisnaiset eivät ole tehneet kovia tuloksia sprinteissä Krista Pärmäkoskea lukuun ottamatta. Neljä kertaa välierissä ja kaksi kertaa finaalissa hiihtänyt Pärmäkoski on cupissa sijalla 14. Pärmäkoski tarvinnee pisteitä vielä kauden jäljellä olevista sprinteistä, mikäli hän mielii pitää Therese Johaugin takanaan maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Maastohiihdon maailmancupin sprintticup – naiset

 

1. Stina Nilsson 476
2. Maiken Caspersen Falla 463
3. Maja Dahlqvist 376
4. Sophie Caldwell 315
5. Natalia Neprjajeva 297
     
14. Krista Pärmäkoski 174

 

Koko tilanne

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri