CHXL 550x90px webbanneri

Johannes Böltä puuttuu palkintokaapista vielä normaalikilpailun MM-mitali, mutta puuttuuko enää illalla?

Johannes Bö mielii jälleen mitaleille. Kuva: NordicFocus

Johannes Bö mielii jälleen mitaleille. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona Östersundissa miesten normaalikilpailulla.

Hiihtomatkana on 20 kilometriä, jonka aikana eteen tulee neljä ampumapaikkaa: kaksi makuulta, kaksi pystystä.

Normaalikilpailu on otollinen yllätysnimille, sillä ohilaukauksesta tuleva sakkominuutti vaatii kovaa hiihtovauhtia nolla-ampujia vastaan. Tästä osoituksena edellisten MM-kilpailujen normaalikilpailun kärkikaksikko Lowell Baily ja Ondrej Moravec, jotka Hochfilzenissä jättivät nolla-ammunnalla pronssille kilpailun ennakkosuosikin Martin Fourcaden.

Edellinen matkan arvokisavoittaja on Pyeongchangissa olympiakultaa ottanut Norjan Johannes Bö, joka lähtee keskiviikon kilpailuun jälleen ennakkosuosikkina. Normaalimatka on tosin ainoa matka, josta hän ei ole vielä urallaan saavuttanut MM-mitalia. Hallitsevaa maailmanmestaria Baileytä ei Östersundissa enää nähdä, sillä mies lopetti uransa viime kauteen.

Tällä kaudella on kilpailtu kaksi normaalikilpailua, jotka ovat päättyneet Martin Fourcaden ja Johannes Bön voittoihin.

Suomalaisista mukana normaalikilpailussa ovat Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuomas Grönman. Kolmikon keskinäistä järjestystä on vaikea ennustaa.

Tällä kaudella parhaasta normaalikilpailun suorituksesta on vastannut Seppälä, kun hän oli Pokljukassa sijalla 38. Pyeongchangin olympialaisissa paras suomalaismies normaalikilpailussa oli Grönman sijalla 48. Kaksi vuotta sitten Hochfilzenin MM-normaalikilpailussa Hiidensalo oli parhaana sinivalkoisena ampumahiihtäjänä 49:s.

Käynnissä olevissa MM-kisoissa sekä Hiidensalo että Seppälä ovat jo saalistaneet sijoituksen 30 parhaan joukossa.

Miesten normaalikilpailu käynnistyy kello 17.10. Tuomas Grönman starttaa kilpailuun 103 miehen joukossa vasta viimeistä edellisenä kello 18.01.

Miesten normaalikilpailun lähtölista

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri