CHXL 550x90px webbanneri

"Parisataa metriä ennen ammuntaa todella hiljaa ei ole koskaan toiminut minulle"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Suomen kaksikko Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä jäivät kauas kärkikahinoista ampumahiihdon MM-kisojen pariviestissä. Suomi sijoittui kilpailussa 12:nneksi ja jäi kilpailun voittaneesta Norjasta maalissa 1.39 minuuttia.

Suomen haaveet kärkitaistelusta kariutuivat jo ensimmäisellä hiihto-osuudella, kun Mäkäräinen ampui sakkokierroksen ensimmäiseltä pystypaikaltaan. Yhden sakkokierroksen lisäksi Suomi käytti kisassa kuusi varapatruunaa.

– Toisella kierroksella stadionille tultaessa lyötiin liinat kiinni, ja pelkäsin pahinta, kun vauhti vaihtelee niin paljon. Parisataa metriä ennen ammuntaa todella hiljaa ei ole koskaan toiminut minulle. Siihenhän se kosahti tänään, Mäkäräinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– Molemmat makuut nollille ja kohtuunopealla rytmillä. Niistä jotakin hyvää tähän päivään, suomalaistähti mietti kilpailun positiivista antia.

Pariviestissä naiskilpailija kiertää 1,5 kilometrin reitin neljä kertaa ja mieskilpailija viisi kertaa. Kumpikin ampuu kahdesti makuulta ja kahdesti pystystä, ja viestien tapaan varapatruunat ovat käytössä.

– Aika sähäkkä kisa, mutta ihan mukava tuommoinenkin, ensimmäistä kertaa pariviestiin osallistunut Seppälä sanoi.

Norjan kaksikko Marte Olsbu Röiseland/Johannes Thingnes Bö voitti kilpailun 13,4 sekunnin erolla hopeaa ottaneeseen Italiaan (Dorothea Wierer/Lukas Hofer). Ruotsin Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson nappasivat pronssia.

MM-kisoissa kilpaillaan lauantaina viestit ja sunnuntaina yhteislähtökilpailut.

(STT)

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri