CHXL 550x90px webbanneri

Mäkäräinen jäi sahaamaan ruuhkaan ja paukutti saumat taivaan tuuliin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Pariviestin MM-debyytissä Suomelle 12:s sija.

Ampumahiihdon nopeatempoinen kilpailumuoto pariviesti nähtiin ensimmäisen kerran MM-tasolla, ja suomalaisittain historiaa torstai-iltana Östersundissa tekivät Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä. Kaksikko oli lopulta 12:s kisassa, jonka voiton vei Norja ennen Italiaa ja Ruotsia.

– Vähän harmittaa, kyllä meilläkin oli paperilla hyvä joukkue. Tämä on vain niin tiivis kilpailumuoto, että virheisiin ei oikein ole varaa, päävalmentaja Jonne Kähkönen summasi.

Suomen varat kärkisijojen osalta vei Mäkäräisen pystyammunta kisan avanneella naisten ensimmäisellä osuudella. Neljä ensimmäistä laukausta paukkuivat ohi, ja se oli sitten siinä.

– Harmittaa, mutta se oli melkein odotettavissakin, kun näki, kuinka se kierros (ladulla) eteni. Hirveää tykitystä mäessä, ja kun tullaan ampumapaikalle, jengi vetää liinat kiinni. Tuntui, että päästäänkö tässä edes matoille asti, Mäkäräinen muisteli epäonnistunutta paikkaa.

– Tilaa ei ollut mennä ohi mistään, vaikka mieli teki. Tuollainen sahaava vauhti ei ole hyvä, pysty ainakin minulla vaatii sen, että vauhti on mahdollisimman tasainen. Rauhoittaa sen pysähdystilanteen. Ja niin tuli ajoitusvirheitä, kaikki laukaukset vähän myöhässä.

Muut osat kisasta Mäkäräinen hoiti hyvin, ampuen muun muassa makuupaikat ilman varapatruunoita. Kisa kävi loppujen lopuksi hyvästä harjoituksesta MM-kisat sunnuntaina päättävään yhteislähtöön. Lauantaisessa viestikisassa Mäkäräinen ei ole mukana.

– Halusin kisata tämän lähinnä aikataulun takia. Olisi tullut niin pitkä tauko (tiistain normaalimatkan jälkeen), että paremmin pysyy kisarytmissä, kun tämän vetää, Mäkäräinen sanoi.

– Perjantaina huilaan, ei ole täällä vielä päässyt yhtään (päivää) huilaamaan. Ja lauantaina sitten sellainen lyhyt valmistava treeni.

Sitä ei kukaan vielä tiedä, onko sunnuntainen koitos pitkän ja ansiokkaan MM-uran viimeinen. Kun ei sitäkään tiedä, oliko torstainen, uran toinen pariviesti (edellinen reilun kolmen vuoden takaa) uran viimeinen parikisa.

– Sitä en tiedä.

Seppälällä mukavaa mies miestä vastaan

Tero Seppälälle kisa oli pariviestiuran ensimmäinen. Kilpailumuoto sai nuorelta mieheltä hyväksynnän.

– Vähän erilainen kuin muut (kilpailumuodot), mutta ihan kiva. Sähäkkä, pääsee ottamaan mies miestä vastaan. Mikäs siinä, Seppälä totesi.

Loppuvaiheissa tullut yhden sijan menettäminen Virolle hieman kismitti, mutta osumatarkkuus (vain kaksi varapatruunaa) miellytti.

– Siihen voi olla tyytyväinen. Ampumanopeudessa vielä häviää, se ei ole vielä minun vahvuuteni. Mutta pikkuhiljaa sekin siitä kehittyy.

Voittoa torstaina juhli mies, jolla suurin piirtein kaikki lajin vahvuudet ovat tapissaan. Johannes Thingnes Bö otti kolmannen MM-kultansa Östersundista, yhteistyöllä Marte Olsbu Röiselandin kanssa.

– Olen iloinen, että tulen Norjasta, koska meillä on niin paljon mahtavia urheilijoita. Se auttaa viesteissä, Bö muistutti kuin vaivihkaa maansa talviurheilumahdista.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri