KU Rollerski 550x90px

Ski Classicsissa vuorossa Birkebeinerrennet – Vasaloppetin voittaja Berdahl haluaa tuplavoittajien kerhoon

Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Visma Ski Classics -sarja jatkuu Engadin Ski Marathonin jälkeen lauantaina Norjassa, jossa vuorossa on Birkebeinerrennet.

Pituudeltaan 54 kilometrin kilpailu hiihdetään Renaasta vuoden 1994 talviolympialaisista tuttuun Lillehammeriin kaupunkiin. Kilpailu on järjestetty jo vuodesta 1932 lähtien, mutta sen tarina ulottuu 1300-luvulle asti, jolloin kaksi sotilasta pelastivat Norjan kuninkaaksi myöhemmin nousseen Haakon-vauvan.
Tämän vuoksi kaikilla kilpailijoilla on oltava mukanaan noin 3,5 kiloa painava reppu, joka symboloi nuoren kuninkaan pelastamista.

Tapahtuma on houkutellut paikalle vuosittain kymmeniä tuhansia hiihtäjiä, jonka vuoksi sen voittoa arvostetaan Norjassa korkealle.

Yksi menestystä hakevista hiihtäjistä on Vasaloppetin kaksi viikkoa sitten voittanut Tore Björset Berdahl.

– On vain kolme hiihtäjää, jotka ovat kyenneet tupavoittoon samana vuonna eli voittamaan sekä Vasaloppetin että Birkebeinerrennetin. Toivon pääseväni liittymään tähän John Kristian Dahlin, Petter Eliassenin ja Andreas Nygaardin kerhoon, Berdahl kertoo järjestäjien ennakkotiedotteessa.

Naisten puolella voittotaistossa mukana ovat tutut Britta Johansson Norgren ja Astrid Öyre Slind. Heidän takanaan haastajina ovat Kari Vikhagen Gjeitnes ja Justyna Kowalczyk. Maailmancup-laduilta paluun pitkän matkan hiihtoon tekee myös Masako Ishida, joka kukisti Holmenkollenin 30 kilometrillä niukasti suomalaisista Kerttu Niskasen ja Anne Kyllösen. Lauantain Ski Classics -kisasta odotetaan kovavauhtista ja tämän voisi odottaa sopivan lyhyempien matkojen parista tulevalle Ishidalle.

Naisten kilpailu käynnistyy kello 8.45 Suomen aikaa ja miehet lähtevät matkaan 15 minuuttia myöhemmin.

Mukana tapahtumassa on reilut 100 suomalaista, joista yksi on pitkän matkan hiihtoon loppukaudeksi panostava Lauri Lepistö.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri