KU Rollerski 550x90px

Lauri Lepistö aloittaa loppukauden Ski Classics -urakkansa lauantain Birkebeinerrennetistä

Lauri Lepistö hiihtää viikonloppuna Norjassa. Kuva: NordicFocus

Lauri Lepistö hiihtää viikonloppuna Norjassa. Kuva: NordicFocus

Lauri Lepistö hiihtää kauden loput Ski Classics -kisat Vltava Fund Ski Teamin väreissä.

Lauri Lepistö liittyy Heli Heiskasen ja Noora Kivikon seuraksi tšekkiläiseen Vltava Fund Ski Teamiin. Lepistö hiihtää kaikki kolme jäljellä olevaa Ski Classics -kisaa: Birkebeinerrennetin, Reistadlöpetin ja Ylläs-Levin. Reistadlöpet hiihdetään 6. huhtikuuta, joten kauden viimeinen SM-viikonloppu jää Lepistöltä väliin.

Lepistön kontakti tšekkitalliin syntyi jo tammikuussa Heli Heiskasen kautta. Vltava Fund Ski Team olisi halunnut Lepistön mukaan jo Vasaloppetiin ja Engadin Skimarathonille.

– ­Ajankohta oli nyt oikea. Muita kisoja on enää vähän tarjolla ja kun alkukaudesta startteja tuli aika vähän, on virtaa vielä jäljellä. Kisat tuovat varmasti kovuutta, Lepistö sanoo Kestävyysurheilu.fille.

Lepistö hiihti viime talvena Ylläs-Levin sijoittuen kokeneempien erikoismiesten joukossa sijalle 46 ja sai siitä arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen.

– Ylläs-Leviin tuli lähdettyä vähän soitellen sotaan. Nyt on paremmin kokemusta niin taktiikan kuin kalustonkin osalta, uskoo Lepistö.

Lepisto12032019LyngstadNFLauri Lepistö Drammenin sprintissä tiistaina. Kuva: NordicFocus

Lauantainen Birkebeinerrennet on Lepistön kauden ensimmäinen kisa tasatyönnöllä.

– Taktiikkana on lähteä hiihtämään porukan mukana. Ensimmäinen nousu on kova, mutta tavoitteena on hiihtää sellaista vauhtia, että jaksaa maaliin asti hyvin. Sillä tulee varmasti paras tulos.

Isänsä Petteri valmentama Lepistö keikkuu maajoukkueen kynnyksellä. Maailmancup-startteja on tullut tällä kaudella Rukalta, Otepäästä, Lahdesta ja viimeisimpänä Drammenista. Miten Lepistö näkee liiton tuen ja oman asemansa nuorena maajoukkueen portteja kolkuttelevana hiihtäjän?

– B-maajoukkueen leiritys on ollut ihan OK ja leirit hyviä. Olemme kyllä odottaneet useamman kaverin kanssa itseltämme parempia tuloksia. Se mitä olisi toivonut, on että esimerkiksi Dresdeniin ja Cogneen olisi päässyt mukaan, kun joukkueissa olisi ollut tilaa, näkee Lepistö.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri