KU Rollerski 550x90px

Markkanen ja Ranta tositoimiin MM-viesteissä

Sanna Markkanen. Kuva: NordicFocus

Sanna Markkanen. Kuva: NordicFocus

Suomi ei lähde menestysodotuksin ampumahiihdon MM-kisojen lauantaisiin viesteihin, mutta ainakin kahdelle kisaajalle päivä on maukas.

Sanna Markkanen ja Jaakko Ranta pääsevät MM-Östersundin makuun siinä viimeisessä mahdollisessa paikassa, ja intoa kaksikolla riittää.

Markkaselle, 28, MM-osanotto on jo uran seitsemäs. Kuudella aiemmalla kerralla hän oli mukana joukkueessa alusta asti, nyt kutsu tuli kesken kisojen Kaisa Mäkäräisen jättäessä MM-viestin väliin.

– Keskiviikkona olin treenaamassa aamusta, kun sain viestin, että tänne olisi lähtö. 12 tunnin matkustamisen jälkeen olin torstaina täällä illalla viiden maissa, Markkanen kertoo pikahälytyksestä.

– Totta kai aina kunnioitettava juttu, että pääsee MM-kisoihin. Olympialaisten jälkeen se on aina isoin koitos, ja on hienoa olla täällä. Mutta olihan se suuri pettymys kauden aiempien tulosten jälkeen, että ei omaa nimeä löytynyt MM-joukkueesta (paitsi varanaisena). Odotin ja toivoin, että näytöt olisivat riittäneet.

Markkanen hiihtää viestissä kolmannen osuuden. Häntä ennen suorittavat Suvi Minkkinen ja Venla Lehtonen, ja ankkurina on Laura Toivanen.

– Jos olemme top-12:ssa, niin voi sanoa, että olemme onnistuneet ihan ok, Markkanen arvioi.

Ranta180119cm4ManzKuva: NordicFocus

Ranta, 21, puolestaan tekee debyyttinsä aikuisten MM-tasolla. Vire nuorukaisella on hyvä, sillä nuorten EM-kisoissa viime viikolla hän nappasi nelossijan takaa-ajossa. Ja helmikuun alussa hän oli nuorten MM-sprintissä kuudes.

– Vähän jännittynein fiiliksin tietty ollaan, mutta kyllä luotto omaan tekemiseen on kohdillaan. Kausi on mennyt aika nousujohteisesti. Uskon joukkueeseemme, hyvä tulee, Ranta sanoo.

Ranta vetää viestin avausosuuden, jonka jälkeen tulevat Tero Seppälä, Tuomas Grönman ja ankkurina Olli Hiidensalo.

– Avausosuudelle halusinkin, siinä pääsee hyvään porukkahiihtoon. Ruhpoldingissa (tammikuussa) meni avausosuus hyvin, pysyin kärkiletkassa koko ajan. Ja uskon, että siellä viihdytään nytkin.

(STT)

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri