motion banneri

Eliassen murskaavan ylivoimainen Birkebeinerrennetissä - Naisten kilpailu Kowalczykin näytös

Petter Eliassenille ei löytynyt vastusta Birkebeinerrennetissä. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Petter Eliassenille ei löytynyt vastusta Birkebeinerrennetissä. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Norjan Petter Eliassen ja Puolan Justyna Kowalczyk olivat Norjassa hiihdetyn Birkebeinerrennetin nopeimmat lauantaina.

Miesten kilpailun voittanut Eliassen lähti tavoilleen uskollisena pitämään vauhtia heti 54 kilometrin kilpailun alusta lähtien. Muutaman kilometrin hiihtämisen jälkeen kahdeksan hengen porukka irtosi jo muista. 

Noin 12 kilometrin kohdalla kärki oli kutistunut jo kahden miehen mittaiseksi, kun Team BN Bankin kaksikko Eliassen ja Simen Östensen pitivät hurjaa vauhtia verrattuna takana tuleviin.

Lopulta myös Östensen tipahti Eliassenin kyydistä, kun kilpailua oli hiihdetty 18 kilometriä. Eliassenin ero kasvoi tasaisen vahvasti takana tuleviin ja hän sai hiihdellä maaliin lopulta ylhäisessä yksinäisyydessään. 

Kakkossijasta käytiin kirikamppailu, jonka vahvin oli Visma Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailua johtava Andreas Nygaard reilut kaksi minuuttia kärjestä. Kilpailun kolmas oli Simen Östensen.

Lauri Lepistö sijoittui 47:nneksi, 17 minuuttia kärjestä.

Kowalczyk140418cNfJustyna Kowalczyk oli vahvassa vireessä lauantain Birkebeinerrennetissä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kowalczyk omaa luokkaansa

Naisten kilpailussa Justyna Kowalczyk yritti irrota muista jo kahdeksan kilometrin kohdalla. Hänet ajettiin kuitenkin siinä vaiheessa kilpailua vielä nopeasti kiinni kolmen naisen, Britta Johansson Norgrenin, Masako Ishidan ja Astrid Öyre Slindin toimesta.

Pitkässä nousussa noin 13 kilometrin hiihdon jälkeen kolmikko karkasi Johansson Norgrenilta, joka oli ainoana naisten kärkiporukasta mukana kilpailussa ilman pitoja.

Kowalczyk karkasi lopulta muilta tavoittamattomiin, kun kilpailua oli jäljellä vielä 30 kilometriä. Johansson Norgren varmisti kakkossijansa nousemalla viimeisen 14 kilometrin laskuvoittoisella osuudella toiseksi. Kaksikon välinen ero oli maalissa vajaat kolme minuuttia.

Öyre Slind oli lopulta kolmas yhdeksällä sekunnilla ennen Ishidaa. Heidän eronsa kärkeen oli lähes neljä ja puoli minuuttia.

Heli Heiskanen sijoittui 13:nneksi. Hän jäi kärjestä noin 17 minuuttia.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri