motion banneri

Ville Happonen ja Jonna Pakola veivät Pogostan Hiihdon 51 km sarjat

Pogostan lähtösäpinää vuodelta 2012. Kuva: Armas Härkönen

Pogostan lähtösäpinää vuodelta 2012. Kuva: Armas Härkönen

Kosken Kaiun Jonna Pakola ja Kiteen Urheilijoiden Ville Happonen voittivat 42. kerran järjestetyn Pogostan Hiihdon päämatkan Ilomantsissa lauantaina. Sv-Element Oy:n Marja-Terttu Repo ja Kalevan Rastin Vili Mustonen voittivat 30 km matkalla aikuisten ja Kouvolan Hiihtoseuran Nanna Rauos sekä Sv-Skin Benjamin Fransman nuorten sarjat.

Naisten 51 km sarjan voittanut Jonna Pakola kertoi, että kohdalle oli sattunut hyvä päivä.

- Mutta alkumatka oli vaikea, kun oli niin paljon hiihtäjiä. Vikat viisi kilometriä olivat aivan tuskaa, mutta suksi toimi kyllä hyvin, Kosken Kaikua edustava iloinen hiihtäjä sanoi tiedotteessa.

Miesten pääsarjan Ville Happonen joutui puolivälissä ajamaan kiinni karkuun pyrkineen tasatyöntöryhmän.

- Kymmenen kilometriä piti ajaa heitä takaa. Sitten oli iskettävä, kun tultiin ensimmäisiin nousuihin. Olin ainoana pitojen kanssa ja oli päästävä muista eroon. Pääsinkin eroon ja loppu piti hiihtää vain karkuun niin paljon kuin kerkisi. Jännitti, kumpi tulee ensin, sippi vai maali. Maali tuli onneksi ensin, Happonen sanoi.

16-vuotias hiihti 30 kilometriä nopeimmin

30 kilometrin matkalla päivän nopeimman ajan kellotti 16-vuotias Benjamin Fransman.

- Tänään oli hyvät ladut ja sukset. Aloitin aika rohkeasti, mutta onneksi jaksoin loppuun asti. Keskivaiheilla oli vähän rankkaa, mutta energia riitti loppuun asti. Sesonki alkaa olla lopussa ja tähän on kausi hyvä lopettaa, sipoolaisen Sv Skin hiihtäjä sanoi.

Järjestäjä tyytyväinen osallistujamäärään

Pogostan Hiihtoa järjestävän Ilomantsin Urheilijat ry:n puheenjohtaja Raija Tahvanainen oli tyytyväinen päivän hiihtäjämäärään, joka oli budjetoidun mukainen.

- Epävakaista keliä henkineet sääennusteet veivät varmasti kymmeniä osallistujia, mutta toteutunut määrä oli tavoitteemme mukainen. Viimeisen vuoden aikana olemme saaneet paljon ideoita ja kannustusta tapahtuman rakentamiseen, ja käymme nyt tarkasti läpi ideoita esimerkiksi vapaan ja perinteisen hiihtotavan yhdistämiseksi tavalla tai toisella samaan tapahtumaan, Tahvanainen sanoo.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri