motion banneri

Falunissa tuttu suomalaistahti sprintissä, välieräpaikat karkasivat

Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen hiihtivät samassa puolivälierässä. Kuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen hiihtivät samassa puolivälierässä. Kuva: Modica/NordicFocus

Vapaa hiihtotapa on jyllännyt tällä kaudella kansainvälisissä sprinttihiihdoissa, mutta suomalaisille kisamuoto on ollut hankala. Seefeldin MM-kisoissa kukaan suomalainen ei yltänyt välieriin, ja samoin kävi Falunin maailmancupissa.

Lähimpänä 12 parhaan kaartia oli Ristomatti Hakola, joka arvioi Ylen haastattelussa päässeensä sairastelujen jälkeen jo lähelle "vanhaa Riseä". Hakola oli aika-ajossa lupaavasti neljäs, mutta karsiutui ensimmäisessä erävaiheessa kovassa seurassa.

– Nyt pääsi edes johonkin, 13:nneksi päätynyt Hakola sanoi.

Joni Mäelle jäi karvas maku erähiihdoista seitsemännen sijan tuoneen aika-ajon jälkeen.

– Latu oli pehmoinen, ja valitsin koko ajan huonoja linjoja. Hiihtämisestä ei meinannut tulla mitään, lähes mainosaitojen syliin hiihtänyt Mäki sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Sprinttihiihtäjillä on jäljellä enää yksi kisa maailmancupissa, kun Kanadan Quebecissä hiihdetään perjantaina vapaalla hiihtotavalla. Cup-kauden 12 sprintistä vain kolme on hiihdetty perinteisellä.

Miesten sprintticupin ykkönen Johannes Hösflot Kläbo hiihti Falunissa kauden seitsemännen cup-voittonsa, vaikka oli välierissä vähän vaikeuksissa. Kläbo sai palkintopallille maanmiestensä seuraa, kun Emil Iversen ja Sindre Björnestad Skar varmistivat Norjan kolmoisvoiton.

Maeki16032019fm12ModJoni Mäki. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski taistelee kolmossijasta

Naisten sprintissä Stina Nilsson vastasi kotiyleisön odotuksiin ja kukisti vahvalla loppuvedollaan MM-ykkösen, Norjan Maiken Caspersen Fallan. Kaksikko kinaa loppuun asti sprintticupin voitosta, ja kauden kuudenteen cup-voittoonsa hiihtäneellä Nilssonilla on 33 pisteen etumatka.

Krista Pärmäkoski napsi 24. sijallaan seitsemän pistettä ja on kokonaiscupissa kolmantena 115 pistettä Norjan Therese Johaugia edellä.

– Huomenna täytyy yrittää iskeä kovaa, Pärmäkoski ennakoi vapaan hiihtotavan kymppiä, jolla Johaug on ykkössuosikki.

Lauantain sprintin viitonen, Norjan Ingvild Flugstad Östberg on kokonaiscupissa 47 pistettä edellä Venäjän Natalia Neprjajevaa, joka jäi Falunissa pisteittä 42. sijallaan.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri