motion banneri

"Kastanja, tulppaani ja muumi" – Suomen miehet sijalle 17 ampumahiihtoviestissä

Tero Seppälä onnistui myös viestissä Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tero Seppälä onnistui myös viestissä Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suomen miesampumahiihtäjät sijoittuivat 17:nneksi ampumahiihdon MM-kisojen viestissä Ruotsin Östersundissa. Suomi selvisi lumituiskussa käydystä kilpailusta yhdeksällä varapatruunalla, mutta jäi kisan voittaneesta Norjasta maalissa yli 4 minuuttia.

Suomen joukkueen muodostivat Jaakko Ranta, Tero Seppälä, Tuomas Grönman ja Olli Hiidensalo.

Suomen viestiavaaja Jaakko Ranta teki kilpailussa aikuisten MM-debyyttinsä. Suomi oli avausosuuden jälkeen kärkeä perässä 1.41 minuuttia, eikä 21-vuotias Ranta ollut tyytyväinen hiihtovauhtiinsa.

– Ammunta oli kohtuullinen, mutta ladulla tuli liikaa eroa, Ranta kertoi Ylen tv-haastattelussa.

– Ei asetettu poikien kanssa mitään sijoitustavoitetta. Itse ajattelin, että jos samalla lailla onnistuisi kuin Ruhpoldingissa tammikuussa ja pystyisi pitämään puolen minuutin eron keulaan. Tiedän kuitenkin, että se on mahdollista.

RantaJaakkoSAhLAndrei IvanovJaakko Rannan avausosuus mureni suksiongelmiin. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Seppälä meni tv-haastattelussa niinkin pitkälle, että paljasti maajoukkueryhmän salaisen verbaalisen strategian.

– Jotkut ovat varmaan ihmetelleet, miten maajoukkueen porukka on käyttänyt täällä kummallisia vertailuja, kuten kastanjankokoista kasaa. Meillä oli kymmenen sanan lista, jotka piti käyttää kisojen aikana. Jos on mennyt kisassa huonosti, niin tulee vähän muuta mietittävää, Seppälä lohkaisi.

– Jos pelataan bingoa, niin jokainen voi katsoa, onko osunut oikein. Ruuneberi, kulminaatiopiste, hirvi, traktori, diagnoosi, kylämummo, pälvikalju, kastanja, tulppaani ja muumi.

Kuusi varapatruunaa kilpailussa käyttänyt Norja (Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö) voitti maailmanmestaruuden kevyesti, vaikka ankkuri Bö roiskikin kolme laukausta ohi viimeisellä ampumapaikalla. Viimeisellä kierroksella Bö himmaili, ja Norja voitti hopeaa ottaneen Saksan maalissa 38,1 sekunnilla. Venäjä nappasi pronssia.

Norja pokkasi kultamitalit myös naisten viestissä. MM-kisat päättyvät sunnuntaina yhteislähtökilpailuihin.

(STT)

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri