motion banneri

Pärmäkoski haastaa Johaugin Kanadan päätöskisoissa

Krista Pärmäkoski piti parasta suomalaisvauhtia Falunin maailmancupissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski piti parasta suomalaisvauhtia Falunin maailmancupissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomalaishiihtäjillä on loppuviikolla vielä taisteltavaa maastohiihdon maailmancupin finaalikiertueella Kanadassa. Krista Pärmäkoski kamppailee Norjan Therese Johaugin kanssa kokonaiskilpailun kolmossijasta, ja Suomen miehet yrittävät pysyä maiden vertailussa kuuden joukossa.

– Johaug kerää varmasti hyvät pisteet, mutta sprintissä hän ei ole vahvimmillaan, päävalmentaja Matti Haavisto ennakoi.

Kanadan kisoista jaetaan puolikkaat maailmancupin pisteet eli voitosta saa tavallisen sadan sijasta 50 pistettä. Lisäksi minikiertueen kokonaiskisa tuo tuplapisteet, joten maksimissaan voi yltää 350 pisteeseen.

Miesten maavertailussa Suomen kuutossijaa uhkaa Sveitsi, joka on tosin jo 185 pistettä jäljessä. Naisten vertailussa Suomi on viidentenä.

– Kuuden parhaan joukossa pysyminen vaikuttaa siihen, miten paljon Kansainvälinen hiihtoliitto FIS maksaa ensi kaudella hiihtäjien kustannuksia, Haavisto valotti.

Suomalaiset matkustavat maanantaina Tukholmasta Kanadaan neljän nais- ja neljän mieshiihtäjän voimin. Quebecissä hiihtäjiä odottavat helpot, puistomaiset ladut.

NiskanenKerttu16032019fm130ModKerttu Niskanen. Kuva: Modica/NordicFocus

Kerttu Niskanen ilahdutti

Falunissa sunnuntaina Pärmäkosken kuudes ja Kerttu Niskasen kymmenes sija olivat suomalaisittain parasta. Falunin kympin voittajaa Johaugia 55 pisteellä johtava Pärmäkoski on moneen kertaan sanonut olevansa väsynyt, mutta aikoo taistella.

– Tänään ei ollut superhyvä veto, mutta sellainen perus, Pärmäkoski kuvasi Falunin hiihtoaan.

Niskanen oli joulukuun puolivälistä tammikuun loppuun kotiharjoittelussa ylirasitustilan takia. Hän pääsi helmikuussa taas vauhtiin, mutta sairastui Seefeldin MM-kisoissa. Falunissa Niskasen meno oli taas lupaavaa.

– Kymppisija tuntui hyvältä, varsinkin kun kisa oli vapaalla, Niskanen kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Eveliina Piippo hiihti uransa parhaan cup-sijoituksen 18. sijallaan, mutta kaipasi itseltään vahvempaa loppua.

– Kismittää, ettei minulla ole mitään sanomista viimeisellä kilometrillä, Piippo sanoi Hiihtoliiton äänitteessä ja suuntasi motivoituneena ensi kauteen. Hän kilpailee tosin vielä SM-laduilla.

Heikkinen17032019fm135ModMatti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen jäi sivuun

Suomen miehistä pisteille hiihti vain Matti Heikkinen, joka oli Aleksandr Bolshunovin voittamalla 15 kilometrillä 30:s. Heikkisen kisa oli nousujohteinen.

– Sjur Röthen peesissä oli kansainvälistä vauhtia, Heikkinen arvioi Ylen tv-haastattelussa.

Iivo Niskanen jätti Falunin kisan väliin, vaikka oli paikalla. Maajoukkuevalmentaja Mikko Virtasen mukaan Niskanen ja hänen valmentajansa Olli Ohtonen ovat sopineet, ettei Niskanen starttaa, jos olo tuntuu epävarmalta.

Niskanen ei lähde Kanadan-kiertueelle, kuten ei myöskään Perttu Hyvärinen.

– Pertulla on ollut vaikeuksia palautua Seefeldin jälkeen, Virtanen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri