motion banneri

Nygaard ja Eliassen taistelevat kokonaisvoitosta – Visma Ski Classicsin miesten kokonaistilanne

Kuva: Tom William Lindström/Visma Ski Classics

Kuva: Tom William Lindström/Visma Ski Classics

Pitkien matkojen hiihtosarjaa Visma Ski Classicsia on jäljellä vielä kahden osakilpailun verran. Huhtikuun alussa hiihdetään Norjassa Reistadslöpet ja kausi päättyy ensi kuun puolivälissä Ylläs-Leviin.

Miesten kokonaisvoitto on kahden kauppa. Team Ragde Eiendomin Andreas Nygaard johtaa BN Bankin Petter Eliassenia 71 pisteen turvin. Nygaardin tilanne näyttää erittäin hyvältä, sillä kahdessa viimeisessä osakilpailuissa erot miesten välillä ovat kasvaneet isoiksi, eikä massakirejä ole nähty. Näin ollen viime vuoden Ylläs-Levin voittaja Nygaard voi turvata kokonaisvoittonsa hiihtämällä maaliin Eliassonin tuntumassa.

Toisaalta osakilpailun voittaja saa 100 pistettä enemmän kuin osakilpailussa kymmenenneksi sijoittuva, joten massakireissä Nygaardilla ei ole varaa jäädä ryhmän taakse, sillä pienetkin aikaerot merkitsevät välillä isoja piste-eroja.

Kokonaiskilpailun kolmossijasta taistelee kahden viime vuoden kokonaisvoittaja Tord Asle Gjerdalen ja Vasaloppetin voittaja Tore Björset Berdahl.

Jizerskassa kolmanneksi komeasti hiihtänyt Team Mäenpään Ari Luusua on parhaana suomalaisena sarjassa sijalla 22. Saman tallin Niko Koskela ja Viktor Mäenpää ovat sijoilla 43 ja 45.

Visma Ski Classics – Miesten kokonaiskilpailun top 5 ja suomalaiset

 

1. Andreas Nygaard Team Ragde Eiendom 1079
2. Petter Eliassen Team BN Bank 1008
3. Tord Asle Gjerdalen Team Ragde Eiendom 864
4. Tore Bjørseth Berdal Team Koteng 828
5. Morten Eide Pedersen Team BN Bank 736
       
20. Ari Luusua Team Mäenpää 361
43. Niko Koskela Team Mäenpää 166
45. Viktor Mäenpää Team Mäenpää 152

 

Koko tilanne

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri